Witam. Moim problemem jest to że stacja nie czyta żadnych płyt, ani CD, ani DVD. Stacja jest wykrywalna przez system oraz wysuwa się bez problemu lecz po włożeniu płyty nic sie nie dzieje. Szukałem dużo po googlach ale nie było dokładnego problemu jak mój lub nie był on rozwiązany. Słyszałem że można odinstalować sterownik ide i on sie automatycznie sam zainstaluje po restarcie systemu. Czy to pomoże? Z góry dzięki za odpowiedzi
Linki Sponsorowane
aimp1000
Wysłany: 12 Lut 2010, 15:26
Nowy na forum
Dołączenie: 08 Lut 2010, 13:01 Posty: 8
Słuchaj "kamil0071": Po pierwsze: Sprawdź czy nagrywarka jest włączona w BIOS-ie Twojego komputera, Po drugie: Sprawdź czy są podłączone prawidłowo kable od czytnika płyt, Po trzecie: Sprawdź na innym komputerze(np. u kolegi) czy nagrywarka nie jest spalona(czy działa) Jeśli nie będzie działać to niestety ale, musisz kupić sobie nową nagrywarkę płyt DVD Pozdrawiam, aimp1000 .
OryginalneBaterie
Wysłany: 23 Lut 2010, 22:07
Komputerowiec
Dołączenie: 08 Paź 2009, 20:30 Posty: 104
I ta ostatnia opcja jest najbardziej prawdopodobna. Watpie aby nagrywarka działała na innym komputerze,na tym na pewno była podłączona do biosu. Wg mnei napęd jest po prostu do wymiany. Jak długo go masz?? Wczesniej odtwarzał wszystkie płyty??