Stacja DVD nie czyta płyt
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 20:26

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 12 Sty 2010, 20:37 
Komputerowiec
Komputerowiec

Dołączenie: 23 Gru 2007, 21:44
Witam. Moim problemem jest to że stacja nie czyta żadnych płyt, ani CD, ani DVD. Stacja jest wykrywalna przez system oraz wysuwa się bez problemu lecz po włożeniu płyty nic sie nie dzieje. Szukałem dużo po googlach ale nie było dokładnego problemu jak mój lub nie był on rozwiązany. Słyszałem że można odinstalować sterownik ide i on sie automatycznie sam zainstaluje po restarcie systemu. Czy to pomoże? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 12 Lut 2010, 15:26 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 08 Lut 2010, 13:01
Słuchaj "kamil0071":
Po pierwsze: Sprawdź czy nagrywarka jest włączona w BIOS-ie Twojego komputera,
Po drugie: Sprawdź czy są podłączone prawidłowo kable od czytnika płyt,
Po trzecie: Sprawdź na innym komputerze(np. u kolegi) czy nagrywarka nie jest spalona(czy działa)
Jeśli nie będzie działać to niestety ale, musisz kupić sobie nową nagrywarkę płyt DVD
Pozdrawiam, aimp1000 :) .

Profil E-mail  
    Windows7MSIE7

PostWysłany: 23 Lut 2010, 22:07 
Komputerowiec
Komputerowiec

Dołączenie: 08 Paź 2009, 20:30
I ta ostatnia opcja jest najbardziej prawdopodobna. Watpie aby nagrywarka działała na innym komputerze,na tym na pewno była podłączona do biosu. Wg mnei napęd jest po prostu do wymiany. Jak długo go masz?? Wczesniej odtwarzał wszystkie płyty??

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: sprzedaz kont rapid, chcesz zarobic przeczytaj oraz Sprzęt Elektroniczny

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group