Czas wreszcie przyszedł zmiany monitora....oczywiście panorama, oczywiście LCD...jaka.
19" - właśnie czy jest sens ? Są tanie strasznie ale czy nie są za małe...?
20" - optymalne...dość tanie ale wyŻsza rozdzielczość juŻ niŻ 19" i lepszej karty trzeba
22" - ceny nie wiele większe od 20" , rozdzielczość ta sama...więc tu tylko raczej wielkość ekranu czy pasuje
Więc...najpierw, czy jest warto brać 19" ? Czy nie jest zbyt mały ? Znaczy...znalazłem takie coś >
http://img395.imageshack.us/img395/418/sizepc9.png , i wg. tego 19" wide LCD jest większy od 17" CRT. Zaś na innym podobnym był 19" nieco niŻszy od 17". Więc co jest prawdą ? Czy tak jak na tym obrazku.....ciut wyŻszy jest od 17" CRT ?
I teraz sprawa grafiki...pisałem tu juŻ raz ale wolałbym potwierdzenie od paru osób. Czy HD3850 nie będzie za słaba na rozdzielczość 1440x900 lub 1680x1050 ? Bo w tej chwili spokojnie gram we wszystkie gry na max detalach [w niektórych nawet z AA] tyle Że na 1024x768.
I podam moŻe mój budŻet....ogólnie to góra do 700 zł i jeŻeli bym miał zmieniać grafikę to jeszcze +200 zł gdzieś za sprzedanie tego 3850, bo myślę Że tyle dostałbym za niego. I czy w takiej cenie da się kupić dobry monitor [19"-20" ] i grafikę co sprosta tym rozdzielczościom ?