Teraz jest 18 wrz 2014, 16:40


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przenoszenie zdjęć z komórki na laptopa!
PostNapisane: 01 lis 2008, 22:24 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 04 wrz 2008, 09:11
Posty: 9
Lokalizacja: dolno
Bardzo proszę o radę, jak przenieść zdjęcia fotograficzne z telefonu komórkowego Sony Ericsson na laptopa Fujitsu Siemens? Na laptopie mam program Windows Home
XP, a do telefonu firmowy kabel USB. Problem w tym, Że po podłączeniu kablem telefonu do laptopa na ekranie komputera nie wyświetla się Żadna informacja czy
ikona! Urządzenia są sprawne. Co robić?


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 01 lis 2008, 22:34 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, 15:47
Posty: 1000
Lokalizacja: Stasz
Zainstaluj Float's Mobile Agent, ewentualnie jeŻeli masz zdjęcia na karcie pamięci to karta z telefonu do czytnika i kopiujesz jak z pamięci USB.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 01 lis 2008, 23:26 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 paź 2006, 20:54
Posty: 6044
Lokalizacja: z repozytorium
a po co? SE podłączasz kablem do USB w kompie, wchodzisz w Mój komputer i masz dysk wymienny. Klik i katalog ze zdjęciami.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 02 lis 2008, 09:54 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, 15:47
Posty: 1000
Lokalizacja: Stasz
Crowman napisał(a):
a po co? SE podłączasz kablem do USB w kompie, wchodzisz w Mój komputer i masz dysk wymienny. Klik i katalog ze zdjęciami.

Nie w kaŻdym SE. W K750 (brat posiada) trzeba zainstalować stery, najprościej zainstalować te dostarczone właśnie z w/w programem.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 02 lis 2008, 10:01 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lip 2007, 15:20
Posty: 2407
Lokalizacja: http://banid.pl/kto?to=STEAM_0%3A1%3A9958179
Zawsze moŻesz ściągnąć odpowiedni soft na Twój model telefonu ze strony producenta ,
wybierz tylko swój model :arrow: http://www.sonyericsson.com/cws/support ... c=pl&lc=pl


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 02 lis 2008, 18:02 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 paź 2006, 20:54
Posty: 6044
Lokalizacja: z repozytorium
Cytuj:
Nie w kaŻdym SE. W K750 (brat posiada) trzeba zainstalować stery, najprościej zainstalować te dostarczone właśnie z w/w programem.

To chyba jakiś dziwny OS ma Twój Braciak. U mnie w Linuxie to się wykonuje samo.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 02 lis 2008, 18:17 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sty 2007, 15:38
Posty: 3527
Lokalizacja: Bąbowa
Jak ja podłączałem kumpla W800i (zbudowany na bazie K750i) to wykrywało bez problemu ale tylko karte chyba. Potem wgrałem mu nowego softa i potem równieŻ działało. orchidea, co to za model posiadasz ?


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 02 lis 2008, 18:43 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 04 wrz 2008, 09:11
Posty: 9
Lokalizacja: dolno
dav4 napisał(a):
Jak ja podłączałem kumpla W800i (zbudowany na bazie K750i) to wykrywało bez problemu ale tylko karte chyba. Potem wgrałem mu nowego softa i potem równieŻ działało. orchidea, co to za model posiadasz ?



Nie wiem, na telefonie pisze tylko Sony Ericsson Cyber-Shot. Nie ma karty pamięci.
Tak to jest, jak ,,baba'' bierze się za technikę! Wypróbuję Wasze rady i jutro napiszę
co z tego wyszło. Narazie dzięki! Rozumiem, Że oprócz zdjęć mogę w ten sam sposób
przenieść filmy video oraz nagrania dyktafonu?


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 02 lis 2008, 19:05 
Specjalista
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 mar 2008, 19:25
Posty: 601
orchidea napisał(a):
Rozumiem, Że oprócz zdjęć mogę w ten sam sposób
przenieść filmy video oraz nagrania dyktafonu?

Tak


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 02 lis 2008, 23:06 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lip 2007, 15:20
Posty: 2407
Lokalizacja: http://banid.pl/kto?to=STEAM_0%3A1%3A9958179
orchidea, jak nie znasz modelu telefonu ,to ten link na pewno bedzie pomocny :arrow: http://www.sonyericsson.com/cws/support ... obilephone


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 03 lis 2008, 14:44 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sty 2007, 15:38
Posty: 3527
Lokalizacja: Bąbowa
Cybershot i bez kart pamięci ?


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 03 lis 2008, 16:02 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 04 wrz 2008, 09:11
Posty: 9
Lokalizacja: dolno
Wielkie dzięki dla wszystkich 7 forumowiczów! Udało się, fotki wylądowały w laptopie
[ bez specjalistycznego programu ].


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Moderator: Cactooz


Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości



Szukaj:


Podobne tematy na forum:


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net