Tak jak Ci pisałem na SB - zajrzyj do Panelu sterowania, tam masz coś takiego chyba jak centrum zabezpieczeń systemu Windows - odznacz odpowiednie opcje i licz się z tym, że na starcie będziesz dostawał komunikat o "zagrożeniu systemu Windows".
Tak więc: Start/Uruchom "Services.msc" Szukasz Centrum Zabezpieczeń Prawoklik/Właściwości Typ uruchomienia ustawiasz na wyłączony. I OK To samo dla Aktualizacje Automatyczne Pozdrawiam PS Nie zauważyłem linku sorry.
ERC
Wysłany: 26 Sie 2010, 17:09
Dołączenie: 12 Sie 2010, 19:37 Posty: 30
A ja jeszcze dodam ze istnieja programy, pozwalajace wylaczyc automatyczne aktualzacje i wyskakujace chmurki i wiele innych ciekawych rzeczy osobiscie polecam darmowy XP-ANTISPY
Ja tylko dodam że wyłączanie aktualizacji to równocześnie zabójstwo w biały dzień. Nie ma systemu doskonałego, bez dziur, ale te dziury są wciąż łatane właśnie w aktualizacjach więc jeżeli chcemy zadbać o bezpieczeństwo naszego komputera - o bezpieczeństwo naszych danych to powinniśmy dbać o to aby system i antywirus były zawsze aktualne
@ERC Wyłączenie chmurek załatwia Centrum Zabezpieczeń. @Dav4 Tu masz rację. Ale chyba nie ma takich ... którzy by tego nie rozumieli. Pozdrawiam PS. Czy wyedytować i wsadzić do FAQ?