Najtańszy laptop 15'
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 08 Lut 2012, 14:24

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 19 Sie 2010, 23:08 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 19 Sie 2010, 22:50
Hej!
Mam do was wielką prośbę - potrzebuję laptopa, a ZUPEŁNIE nie znam się na komputerach. Komputer ma służyć do puszczania muzyki, surfowania po necie i pracy z AutoCad'em, jako, że studiuje budownictwo. W związku z tym ostatnim - minimalna wielkość ekranu to piętnaście cali. Poza tym chciałbym, żeby laptop był w miarę bezawaryjny i miał jak najdłuższą gwarancję. Czy udałoby mi się kupić nowego laptopa do 1500 pln? A jeśli nie... używany? Nie wiem zupełnie, czy opłaca się kupować przedmioty używane, jeśli chodzi o tego typu sprzęt. I jeszcze jedno pytanie, co to są laptopy poleasingowe, np proponowane przez firmę Device? Czy warto zainteresować się czymś takim? Mają tani sprzęt i dają na niego gwarancję.... Zainteresował mnie na przykład taki laptop:
http://www.device.pl/laptopy/7124,dell_ ... t2400.html
Zaznaczam, że 1500 to maksymalna granica i zdecydowanie wolałbym wydać mniej... Z góry dzięki, pozdrawiam :)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 20 Sie 2010, 08:48 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 17 Sie 2010, 18:20
Rolf napisał(a):
Zainteresował mnie na przykład taki laptop:
http://www.device.pl/laptopy/7124,dell_ ... t2400.html

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie! :)

Profil E-mail  
    WindowsXPMSIE

PostWysłany: 20 Sie 2010, 12:21 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21
Miejscowość: Obecnie Bydgoszcz
Pochwały: 31
Cytuj:
jako, że studiuje budownictwo.

Ja też :)

Olej tego u góry.

Cytuj:
co to są laptopy poleasingowe,

Laptopy używane :) A czy warto? No to zależy od ceny, zwykle dają 3 miesiące gwarancji na taki sprzęt.

Co do tematu to w innym sklepie raczej nie znajdziesz lepszych laptopów, zresztą są dla takich jak ty - czyli dla studentów. Tamten laptop jest w miarę dobry, właściwie wszystkie są do siebie podobne i mają podobną wydajność, są tam tańsze niż 1000 zł np: za 950 ale mają nieciekawy procesor w porównaniu do Core2 duo Mobile, droższe mają tylko trochę więcej pamięci i kilka MHZ na procesorze więcej. Cóż jeśli chodzi o pracę w AutoCadzie to najnowsze wersje dobrze działają z 2 GB RAM, starsze dobrze się czują już w 1- 1,5 GB RAM.

Jeśli chcesz pracować z AutoCadem 2010 bierz ten laptop ale dokup lepiej pamięć RAM, + 180 zł. Jeśli ze starszymi wersjami, nie musisz pamięci rozszerzać. :P

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 21 Sie 2010, 10:44 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Gru 2007, 13:54
Miejscowość: Krak
Pochwały: 26
dell d820, 830,620, 630..to stare ale solidne maszyny jeśli znajdziesz jakąś mocną sztukę: minimum 2gb ram, c2d 2ghz>+, w tej cenie to warto kupić. Licz się z tym iż jest to sprzęt używany i odnawiany w fabryce della.

WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 21 Sie 2010, 13:02 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 57
Rozglądnij się za starszymi IBMami. Na alegro można znaleźć z matrycą o podwyższonej rozdzielczości(SXGA 1400 x 1050) co w przypadku autocada napewno się przyda :)

Profil E-mail  
    Windows7Firefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group