Reset komputera po instalacji Windowsa XP
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 08 Lut 2012, 14:04

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 19 Sie 2010, 21:56 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 19 Sie 2010, 21:56
Witam.Otóż dwa dni temu przyszedł do mnie zamówiony komputer(składak).Wszystko ładnie pięknie,po zainstalowaniu Windowsa XP komputer sie resetuje i następnie powinno się wszystko ładnie uruchomić ale jeśli płyta jest w napędzie DVD to Windows chce się ponownie zainstalować a jak płyty nie ma,to pokazuje sie na monitorze jedynie obraz z płytą główną i po 10-15 sekundach resetuje się ponownie i tak w kółko.Samego Windowsa instalowałem 4 razy i nic sie nie zmienia.Zworki master/slave są dobrze ustawione,bootowanie przestawione na dysk twardy z pierwszego miejsca i nie pomaga.
Sprzęt:
DDR3 OCZ 4GB PC1333 2x2GB CL9 GE LV
Asus Radeon HD4870 1GB DDR5/256b DVI PCI-E
MSI 770-C45 AMD 770 Socket AM3
Zasilacz do obudowy Chieftec GPS-500A-bulk 500W
Dysk twardy Samsung 1.5TB HD154UI 5400 SATAII 32MB
Co ciekawe,napędu DVD nie kupowałem w zestawie,i dopiero za trzecią płyta z Systemem(wcześniej przy dwóch: siódemce i innym XP był[url=taki]http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&source=hp&q=boot+and+select+proper+boot+device&lr=&btnG=Szukaj+w+Google[/url]błąd i dopiero po włożeniu 3 płyty coś ruszyło z instalacja.Podejrzewam że to wina napędu gdyż jest on ze starego komputera,ale wole się was spytać o pomoc.Dzięki za pomoc

Profil E-mail  
    Windows7Firefox

PostWysłany: 20 Sie 2010, 07:38 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21
Miejscowość: Obecnie Bydgoszcz
Pochwały: 31
Cytuj:
zainstalowaniu Windowsa XP komputer sie resetuje i następnie powinno się wszystko ładnie uruchomić ale jeśli płyta jest w napędzie DVD to Windows chce się ponownie zainstalować

To normalne, u mnie jest tak samo. Po zainstalowaniu Windowsa XP i resecie kompa, pokazuje mi się ten napis "naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje rozruch płyty", po prostu to omijam i system normalnie się uruchamia.

Instalacja Windowsa z innej płyty też nie pomaga? Bo, jak nie to, jeśli masz możliwość, zainstaluj system z innego napędu.

Na wszelki wypadek sprawdź połączenia SATA napędu DVD płytą główną, czy nie jest krzywo dopięta. Raz miałem taki problem, że taśma była podpięta krzywo i napęd działał, ale po włożeniu płyty resetował mi się ciągle komputer - takie dziwne, ale prawdziwe.

Cytuj:
i dopiero po włożeniu 3 płyty coś ruszyło z instalacja.

A co konkretnie ruszyło?

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 20 Sie 2010, 11:18 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 19 Sie 2010, 21:56
Serafin napisał(a):
Cytuj:
To normalne, u mnie jest tak samo. Po zainstalowaniu Windowsa XP i resecie kompa, pokazuje mi się ten napis "naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje rozruch płyty", po prostu to omijam i system normalnie się uruchamia.

No własnie,tylko że u mnie w komputerze jeśli nic nie wcisnie to sie resetuje w kółko,jak wciskam to sie chce ponownie zainstalować i tak ciągle :| jak wyjmę płytke z napędu lub zmienie na Boot z HDD to taka sam sytuacja jakbym nic nie wciskał

Cytuj:
Instalacja Windowsa z innej płyty też nie pomaga? Bo, jak nie to, jeśli masz możliwość, zainstaluj system z innego napędu.

No własnie to trzeci Windows jest który instaluje,wydaje mi się że to wina napędu,zwłaszcza że dziś już nawet tej płytki która chciała się instalować nie czyta.

Cytuj:
A co konkretnie ruszyło?

Chodzi mi po prostu o to,że jak włożyłem 1-szą płyte z Win7-resetuje sie,innego Xp-resetuje się i tego XP trzeciego którego włożyłem po prostu zaczał się normalnie instalować.
pozdrawiam

Profil E-mail  
    Windows7Firefox

PostWysłany: 20 Sie 2010, 11:53 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21
Miejscowość: Obecnie Bydgoszcz
Pochwały: 31
Jednak sprawdź na innym napędzie, zanim kupisz nowy.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 20 Sie 2010, 12:12 
Specjalista
Specjalista

Dołączenie: 08 Lip 2010, 00:49
Miejscowość: Rzeszów
Pochwały: 22
Kwestia tego, czy płyta była nagrana właściwie - na normalnej płycie tj. niebootowalnej tak to wszystko wygląda. Sprawdź u znajomych czy ruszy, jeżeli tak tzn. że przyczyna leży gdzie indziej :)

WindowsVistaOpera
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group