Witam, posiadam zintegrowaną grafikę Intel HD Graphics z procesorem Intel Core i3-530 2x2.93GHz (RAM 4GB DDR3, zasilacz 400W). Do kompa nie moge sie przyczepić, hula na Windows7..., ale niestety z gierkami jest totalna lipa, przy medal of honor wyskakuje, ze "karta nie jest obsługiwana". Okazuje sie, wczesniej nie doczytałam...ze nie obsługuje technologii pixel shader 3.0. Moje pytanie brzmi, jaka karte graficzna byście polecili pod ten zestaw, dodam ze nie mam specjalnych wymagań, chce miec po prostu kompletna frajde z komputera...Bede wdzieczna...
Plyta to: Asrock H55M-LE 1156 BOX H55, DDR3 2600+(OC), Intel® Core™ i7/ Core™ i5 Ready, PCI Express 2.0 x16 slot, natomiast zasilacz nazywa sie ATX 400W. Komputer jest nowy, wiec za duzo wolałabym nie dokładac, ale jesli trzeba Dzieki za góry za odpowiedz
ATX to standard jaki powinien spełniać zasilacz ,a takich są tysiące - nasi interesuje marka i model (na tabliczce znamionowej zasilacza można znaleźć taką informację ).
Wolałbyś dużo nie dokładać , "nie dużo" to znaczy ile dokładnie ? dla jednego 1k to dużo ,dla innego nie ,więc warto się określić...
Mam wrażenie, że komputer był typowym "gotowcem" z marketu. I faktycznie - budżet, ale czuję, że będzie konieczna jeszcze wymiana zasilania, jeżeli chcesz czuć się bezpiecznie i go trochę eksploatować