|
|
Linki Sponsorowane
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Serafin
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 15:57 |
|
Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21 Posty: 937 Miejscowość: Obecnie BydgoszczPochwały: 31
|
To znaczy przy próbie skanowania resetuje ci się komputer? Ja też mam Ping.exe C:\WINDOWS\system32\ping.exe i nie widzę go w procesach. Więc wątpię, żeby to był faktycznie szpieg, (no chyba, że plik jest podmieniony przez jakiegoś trojana, albo virusa). Spróbuj zeskanować komputer w trybie awaryjnym. Możesz jeszcze poczytać tutaj: http://www.spycheck.pl/genera.php?processfile=axis+ping.exe&dir=a&pag=72 
|
|
|
|
 |
|
Sounes
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 16:09 |
|
 |
| Lamer |
 |
Dołączenie: 31 Lip 2010, 13:07 Posty: 3
|
No i własnie zapomnialem dodac, komputer nietylko mi sie wylancza przy prubie skanowaniu, a takze przy prubie wpisanie jakiegos skanera lub antiwirusa dziala takze na swoja nazwe, jak np podales mi ten link to jak go wlonczylem zresetowal mi sie komputer. Wpisuję w google ping.exe i automatycznie resetuje mi się komputer. jak mam go usunac?  czy sformatowac dysk? czy tez moze przeinstalowac system+format?
|
|
|
|
 |
|
Crowman
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 19:04 |
|
 |
| Admin |
 |
Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54 Posty: 6039 Miejscowość: z repozytoriumPochwały: 20
|
|
a po polsku nie łaska pisać?
|
|
|
|
 |
|
Serafin
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 19:12 |
|
Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21 Posty: 937 Miejscowość: Obecnie BydgoszczPochwały: 31
|
Podaj konfiguracje kompa łącznie z zasilaczem. A nie próbowałeś w trybie awaryjnym ? Nic o tym nie wspomniałeś 
|
|
|
|
 |
|
Condemned
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 21:05 |
|
Dołączenie: 31 Lip 2010, 20:22 Posty: 101 Miejscowość: GliwicePochwały: 4
|
|
Specyfikacja PC nic nie da tutaj. Spróbuj przywrócić PC do dnia przed pojawieniem się problemu, bądź przeinstalować Service Packa (czasem podmienia uszkodzony plik na nowy), bądź format. Zwykły, złośliwy trojan. Co tu dużo mówić.
|
|
|
|
 |
|
gbr
|
Wysłany: 31 Lip 2010, 21:59 |
|
Dołączenie: 11 Cze 2008, 07:20 Posty: 844 Miejscowość: KwidzynPochwały: 4
|
|
Przeskanuj jakimś dobrym antywirem albo użyj przywracania systemu ;P
|
|
|
|
 |
|
Serafin
|
Wysłany: 01 Sie 2010, 08:29 |
|
|
Cytuj: Przeskanuj jakimś dobrym antywirem + Cytuj: I tak jest do dzisiaj komputer non stop mi sie resetuje poprzez wlaczenie jakiegos skaneru Jeżeli komputer się resetuje przy próbie skanowania (tj - większego zużycia procesora), to może być problem z zasilaczem, nie musi się koniecznie pojawiać niebieski ekran "śmierci", tylko komputer po prostu się resetuje, by zapobiec większej awarii. Cytuj: Specyfikacja PC nic nie da tutaj. A skąd wiesz, że nie? Zawsze to może oznaczać problem ze sprzętem  nie zaszkodzi, jak poda. patrz wyżej. Tylko nie próbujcie mi wyjeżdżać z " I co po konfigu kompa stwierdzisz, że ma uszkodzony zasilacz???" Może nie ma dobrego zasilacza, a niedobry zasilacz się szybko psuje i może dawać takie efekty. Cytuj: Zwykły, złośliwy trojan. Co tu dużo mówić. Masz na myśli Ping.exe, ja też go mam i jakoś mi się nie uruchamia, a komp mi się nie resetuje przy skanowaniu. Możesz spróbować przywracanie systemu, jak koledzy wyżej, albo przez tryb awaryjny uruchomić skaner. 
|
|
|
|
 |
|
Condemned
|
Wysłany: 01 Sie 2010, 08:41 |
|
|
Tak, ale w pliku Ping.exe ma trojana, skoro wyczytał, że to jakiś szpieg trudno-usuwalny  Przywracanie systemu, nowy service pack, albo próba naprawy płytą z windy. Ostateczność to format, ale to nie jest rozwiązanie, bo przecież chcemy zachować ważne pliki, nieprawdaż? EDIT: A spróbuj odpalić coś obciążającego PC. NP. Grę, Benchmark, czy cokolwiek. Zdaj relację.
|
|
|
|
 |
|
Serafin
|
Wysłany: 01 Sie 2010, 08:52 |
|
|
Dlatego ten plik może być podmieniony, co też pisałem. Cytuj: Ostateczność to format, ale to nie jest rozwiązanie, bo przecież chcemy zachować ważne pliki, nieprawdaż? Te ważne pliki można skopiować na inny dysk  i Format nam niczego nie skasuje. EDIT: Sprawdź temperatury podzespołów, może coś ci się przegrzewa.
|
|
|
|
 |
|
Condemned
|
Wysłany: 01 Sie 2010, 08:57 |
|
|
|
No ale masz niepotrzebny zachód, a i nie wiadomo, czy PC mu pozwoli skopiować pliki na CD, bo może też się sypać w tym momencie. Cofnij system, Sprawdź jak się zachowuje podczas gier, benchmarków, ew. dużym obciązeniu typu 5x FIREFOX i w każdym jakaś gierka flash.
|
|
|
|
 |
|
Serafin
|
Wysłany: 01 Sie 2010, 09:05 |
|
|
Cytuj: No ale masz niepotrzebny zachód, a i nie wiadomo, czy PC mu pozwoli skopiować pliki na CD Nie pisałem o kopiowaniu na CD tylko na inną partycję. żeby wgrać na CD to trzba mieć Nero, pustą płytę, wypalić, czekać na wypalenie. a na partycje skopiuje raz dwa, no chyba, że też mu się zresetuje. To wtedy będzie oznaczało problem ze sprzętem (nie wykluczam ,że Ping.exe też swoje dokłada) 
|
|
|
|
 |
|
Condemned
|
Wysłany: 01 Sie 2010, 09:07 |
|
|
|
Poczekajmy na wyniki naszych wcześniejszych porad. Bo bez szczegółów to możemy sobie gdybać.
|
|
|
|
 |
|
Sounes
|
Wysłany: 06 Sie 2010, 09:47 |
|
 |
| Lamer |
 |
Dołączenie: 31 Lip 2010, 13:07 Posty: 3
|
Conmdemned, odpalilem 5x firefox i gre fable 1 komputer dziala bez zarzutow nawet mi sie nie tnie wiec to raczej nie wina sprzetu  A jutro bede próbował zainstalowac windoswa xp z service 2
|
|
|
|
 |
|
Condemned
|
Wysłany: 07 Sie 2010, 10:10 |
|
|
|
Hmm. No to spróbuj sformatować. Powinno się poprawić, ale dla mnie to nie rozwiązanie.
|
|
|
|
 |
|
|