Mam problem od dłuższego czasu. Sprawa wygląda tak
Mam Neostradę 1 MB/s
Moja budowa wygląda tak.
Komputer i Router D-LINK DSL-G604T jest podłączony do UPSA Mustek 2012 (1200W) w tracie braku zasilania cały sprzęt dobrą godzinkę trzyma.
Do tego mam telefon z Niemiec firmy Siemens Oczywiście telefon wy filtrowany przez 2 filtry.
Problem polega na tym że czasem jak braknie w mojej okolicy zasilania czasem na 3 sek. czasem na 2 min. różnie to bywa. To w 70% przypadkach jak braknie zasilania. Jak zauważyłem LAMPKA ADSL na routerze zamiga i zgaśnie całkowicie. Zgaśnie i trzeba ręcznie router odłączyć z prądu. W 30% przypadkach braku zasilania połączenie jest nadal. Bardzo dziwna sprawa.
Dodam że ostatnio miałem przypadek że podłączyłem halogen w domu i spaliła się żarówka Było przeciążenie i bezpiecznik wybił a lampka ADSL też zgasła.
UPS Komputer utrzymał dodam że Router normalnie chodzi TIME się nie traci. Po prostu gaśnie lampka ADSL i nie chce się odnowić. a powinna się odnawiać a nie powinna wogóle zgasnąć pod UPSEM.
Robiłem testy szybko odłączając telefon od zasilania ok 15 razy i wszystko OK. Symulowałem wtyczką z gniazdka od UPS'a Załączał się i wyłącza ..... itd Komputer chodził Router chodził połączenie było.
Podejrzewam tutaj telefon czy może on zakłócać linie pod czas jego nagłego braku prądu z gniazdka. Bo ja nie wiem już co tutaj zmienić.
Linki Sponsorowane
Crowman
Wysłany: 25 Lip 2010, 15:03
Admin
Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54 Posty: 6040 Miejscowość: z repozytorium
Opierdol tego technika jak go spotkasz, albo przyślij mi jego imię i nazwisko, to sobie pogadam z jego przełożonym. Ma być tak: gniazdo -> rozejście -> LINIA TELEFON -> mikrofiltr -> telefon LINIA INTERNET -> router
sygnał telefoniczny od internetowego. Przy połączeniach ADSL wszystko idzie jednym kablem, aby w telefonie nie słyszeć trzasków zakłada się po rozdzieleniu linii na kawałku prowadzącym do telefonu specjalne mikrofiltry.
stahux
Wysłany: 06 Sie 2010, 01:21
Dołączenie: 19 Cze 2010, 17:07 Posty: 22
No masz rację Kurde czekam na ten dzień i doczekać się nie umiem. Wszystko podpięte na ostatni guzik