Witam Mam ostatnio problem z java.exe Która w znacznym stopniu łyka mi procesor 30-40 % Podczas otwarcia jednej strony www z środowiskiem java. Zero innych programów, wirusów itp. Zresztą był format pod XP i pod 7 i robiło się to samo. Javę pobierałem najnowszą z java.com
Dodam że w procesach widać jak java.exe skaka od 30-40% Przy czterordzeniowym procu i dużej ilości ram
Co można na to poradzić? Aby przy kilku strona komputer się nie zamulał bo java.exe Dochodzi czasem przy 4 stronach do 100%
Są jakieś inne systemy javy. Może ktoś co doradzi.
Linki Sponsorowane
Serafin
Wysłany: 05 Sie 2010, 12:33
Specjalista
Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21 Posty: 937 Miejscowość: Obecnie Bydgoszcz
No to dziwne, skoro na jednym ci działa, a na drugim szwankuje.
Piszesz ten sam system. Ten sam Service Pack? Instalowałeś te same poprawki do systemu? Tę samą Javę z tej samej strony? Używasz tam tych samych programów?
Ta sama konfiguracja sprzętowa, te same aplikacje chodzą w tle i zawsze masz jednocześnie taką samą ilość zakładek otwartych? To na co Ci dwa takie same komputery w domu do grania w jedną grę przeglądarkową?
A jak ma się kwestia innych stron zrobionych w Javie + ogólna praca na komputerze? Płynna czy nie?
stahux
Wysłany: 06 Sie 2010, 01:17
Dołączenie: 19 Cze 2010, 17:07 Posty: 22
Po to żebyś się pytał hehe No teraz mogę coś powiedzieć że ciekawi mnie to. Zauważyłem różnice:
Dysk Twardy ten na którym komp szaleje ma 16 MB CACHE A na tym co jest wszystko ok ma 32 MB CACHE Taka różnica może wpływać na pracę komputera i przy większym obciążeniu szaleć?