POMOCY! to chyba wirus
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 08 Lut 2012, 13:56

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 28 Lip 2010, 15:13 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 28 Lip 2010, 15:01
Witam!
Mam duży problem ponieważ mój komp padł! to jest chyba od wirusa bo gdy chciałem na kompie coś odpalic to pisało mmniej więcej tak "odpalanie programu nie udało się bo usunięto SCC(nie panmietam dokładnie tego skrutu ale napewno było .DLL czyli SCC.DLL a pózniej to juz wszystkie programy tak pisało jak chciałem włączyć gg fifa opera dosłownie wszystko no i do tego jak wyłączyłęm kompa to jiuż mi się nie włączył Ładuje sie normalnie windows ale gdy juz ma sie zaladowac panel uzytkownikow to komp sie wylacza i od nowa sie wlacza.
Prubowałem odpalic przez awaryjny tez nic z tego prubowalem odpalic z plytki widnowsa ale tez nic z tego.Moze jakies propozycje? byc moze mial ktos juz taki problem?

Ps.Jakie programy antywirusowe mi polecacie które odpalaja się podczas łądowania windowsa?

Profil E-mail  
    Windows7MSIE7

PostWysłany: 28 Lip 2010, 16:38 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 28 Lip 2010, 16:30
Pochwały: 1
Na płycie Ultimate Boot CD jest szereg antywirusów które działają poza systemem Windows.

Profil E-mail  
    WindowsXPMSIE

PostWysłany: 28 Lip 2010, 17:08 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21
Miejscowość: Obecnie Bydgoszcz
Pochwały: 31
Virus mógł skasować plik SCC.dll - ale nie widze u siebie takiego pliku mam tylko sccbase.dll i sccsccp.dll

Możesz się pobawić z konsolą odzyskiwania.

Włóż płytę do napędu, wykonaj rozruch płyty ( tak, jakbys chciał robić formata), w programie instalacyjnym wybierasz R by wejśc do konsoli.

kiedy pojawi ci się komenda C:\Windows> - dopisz do niej expand X:\i386\sccbase.dl_ c:\windows\system32 lub z plikiem sccsccp.dl_
(X- to litera stacji dysków CD/DVD)
Konsola odzyskiwania powinna skopiować ten plik, jeśli nic to nie da to raczej pozostaje ci Format.

:D

PS: Może się zdarzyć tak, że konsola w ogóle się nie uruchomi, być może nie jest zainstalowana na komputerze. Ale jej już nie zainstalujesz, bo nie dostasz się do pulpitu. :shock:

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 28 Lip 2010, 17:27 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 28 Lip 2010, 15:01
No sprubóje to co napisaliście jutro napisze jak poszło.

Profil E-mail  
    Windows7MSIE7
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group