Uwaga na serwis J-Com z Poznania
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 07 Lut 2012, 10:58

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 13 Cze 2010, 10:43 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 13 Cze 2010, 10:42
Witam szanownych forumowiczów.
Po tym jak zostałem potraktowany nie odpuszczę i chciałem każdemu z was opowiedzieć jak zostałem

potraktowany przez serwis J-Com z Poznania (http://www.jcom-notebooki.pl/)

Na początku lutego tego roku (2010) uszkodził mi się laptop. Na szczęście miałem zapasowy więc

mogłem sobie pozwolić na wysyłkę do serwisu.
Na moje nieszczęście wybrałem J-com serwis.

W laptopie była uszkodzona karta graficzna - ta która była na płycie działała i bez instalowania

Geeforca można było korzystać z komputera.

Wysłałem. Po odebraniu sprzętu serwis dał znać, że laptop będzie naprawiony w ciągu tygodnia (!!!)

koszt naprawy ok 500-600zł

Po tygodniu nikt się ze mną nie kontaktował, ale że byłem zajęty wyleciało mi z głowy.
Minął drugi tydzień - cisza. Zadzwoniłem do serwisu i powiedziano mi, że uszkodzona jest karta

graficzna i czekają na części i wszystko zajmie jeszcze maks 2 tygodnie.
Już byłem zaniepokojony bo naprawa miała być w tydzień.
Mija 2 tygodnie. Nadal nikt nie dzwoni - o kontakcie na GG zapomnijcie - nikt nie odpowiadał. Na

maile cisza. .. no nic .. czekam.

Mija półtora miesiąca. Dzwonie. Odbiera Pani - mówię o jaką sprawę chodzi Pani każe mi "chwilkę"

poczekać przy słuchawce. Czekam 5 minut (!!!) (Pani chyba zapomniała, że to ja płacę za rozmowę).

Po 6 minutach nie wytrzymałem i się rozłączyłem. Oczywiście nikt do mnie nie oddzwonił pomimo tego,

że interweniowałem. Zadzwoniłem na następny dzień i powiedziano mi, że cały czas go naprawiają i do

końca tygodnia zamykają sprawę.

Tak się nie stało. Moich kolejnych telefonów (i oczekiwań przy słuchawce) już nie zliczę. Ciągle

było mi wmawiane, że już kończą go naprawiać i to kwestia paru dni.

Tak minęło trochę ponad 3 miesiące (!!!) i nagle łaskawie do mnie dzwonią z serwisu i mówią, że

laptopa nie da się naprawić.
Doznałem szoku. Mało tego jeszcze mi wmawiane, że są stratni na moim laptopie ponieważ nie da się

go naprawić a tyle mu poświęcili czasu.
Decyzja - odeślijcie z powrotem.

To co zobaczyłem po otwarciu pudełka gdy doszedł do mnie (nie naprawiony) laptop przelało czarę

goryczy.

- Obudowa laptopa była cała porysowana (pomimo tego, że wysyłałem z nową obudową - 2 msc wcześniej

była wymieniana cała matryca).
- Komputer zakurzony tak, że palcem można było zebrać brud.
- Co najgorsze gdy wysyłałem działała chociaż karta graf z płyty głównej, a teraz nie działa NIC

Podsumowując
Nie dość, że nie naprawili laptopa przez ponad 3 miesiące to jeszcze odesłali zniszczonego i

jeszcze bardziej uszkodzonego.

Oczywiście napisałem i na GG i meila w sprawie jak zostałem potraktowany ale o odpowiedzi na maila

albo chociaż słowie 'przepraszamy" można zapomnieć

Odradzam ten serwis !!!!

Profil E-mail  
    Windows7Safari

PostWysłany: 15 Cze 2010, 18:10 
Komputerowiec
Komputerowiec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 02 Cze 2010, 22:56
Miejscowość: Microsoft
Nie wiem dlaczego w ogóle wysyłałeś laptopa w Polskę - nie można było tego zrobić w swojej miejscowości?

Profil E-mail  
    WindowsXPSafari

PostWysłany: 15 Cze 2010, 18:41 
Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54
Miejscowość: z repozytorium
Pochwały: 20
Chcesz dobry serwis? Warszawa, ul. Radna 12. Wycena za darmo.

UbuntuFirefox

PostWysłany: 15 Cze 2010, 22:48 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 13 Cze 2010, 10:42
Niestety nie moglem zrobic tego u mnie w miescie :(

A co do innego serwisu - teraz juz nie bedzie potrzebny (przynajmniej przez 2 lata :P) - wycena w wiekszosci jest za darmo - tylko trzeba dotarczyc laptopa.

Opisalem tylko swoj przypadek - moze komus sie to przyda

Profil E-mail  
    Windows7Safari

PostWysłany: 24 Paź 2010, 01:18 
Lamer
Lamer
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Paź 2010, 01:11
Z tego co sie orientuje jeżeli serwis nie może dokonać naprawy w ciągu 2 tygodni to musi poinformować o tym klienta . Jeżeli tak sie nie dzieje powinni oddać sprzęt w takim stanie w jakim dostali . Tak wygląda sprawa jeżeli chodzi o naprawy gwarancyjne. Z tego wyczytałem to naprawa była pogwarancyjna. To moze jakieś inne procedury obowiązują .

Profil E-mail  
    Windows7Firefox

PostWysłany: 25 Paź 2010, 11:19 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Lip 2010, 19:21
Miejscowość: Obecnie Bydgoszcz
Pochwały: 31
Cytuj:
Nie dość, że nie naprawili laptopa przez ponad 3 miesiące to jeszcze odesłali zniszczonego i

jeszcze bardziej uszkodzonego.

Bardzo prawdopodobne, że odesłali ci innego laptopa.. Ten sam model, ale inny egzemplarz. Bo co? Używali go jako podkładkę pod myszkę? Albo podstawkę do kawy?

Kiedyś odesłałem Kartę graficzną do serwisu, to czekałem 1,5 miesiąca. Się tłumaczyli , że nie mieli czasu , bo było bardzo dużo zgłoszeń, tja.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group