Witam. Mam następujący problem mianowicie : Mój komputer co pewien czas sam się wyłącza, szczególnie ma to miejsce w grach. Ściągnąłem program everest i temperaturę mam powiedzmy normalną lecz gdy po takim wyłączenie wejdę do biosa to pokazuje on temperaturę cpu w okolicach 100. Gdy załaduje się windows i otworzę everesta to temperatura cpu jest w porządku. Sądzę że to problem softwarowy, moi wspólokatorzy mają osobny windows na tym samym komputerze i ich ten problem nie dotyka.
spróbuj rozkręcić kompa jak nie masz plomb gwarancyjnych, w innym przypadku powinieneś mieć rozpiskę konfiguracji dołączoną przez sprzedawcę, btw zestaw gotowy z hipermarketu czy tez alledrogo?
Firet
Wysłany: 05 Maj 2010, 15:51
Nowy na forum
Dołączenie: 05 Maj 2010, 13:45 Posty: 7
Ani hipermarket ani allegro. Jak nazwę zasilacza to napiszę, aczkolwiek wydaje mi się że to nie on bo wtedy wszyscy użytkownicy komputera mieli by ten problem.
Szybko sprawdź chłodzenie procesora(wiatrak + radiator).
Firet
Wysłany: 09 Maj 2010, 11:38
Nowy na forum
Dołączenie: 05 Maj 2010, 13:45 Posty: 7
Zaznaczę jeszcze że wiatrak kręci mi się dość wolno, zazwyczaj jest w trochę ponad 3000 obrotów i nie przyspiesza nawet jak temperatura rośnie, regulacja CPU FAN jest wyłączona.
Crowman
Wysłany: 11 Maj 2010, 07:01
Admin
Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54 Posty: 6040 Miejscowość: z repozytorium