|
| Autor |
Wiadomość |
|
darkkubalu
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 12:45 |
|
 |
| Lamer |
 |
Dołączenie: 31 Lip 2008, 12:27 Posty: 1
|
Buker napisał(a): Opcje zasilania. Tam jest. Pozdro. Facet przeczytaj to co jest napisane wyŻej a nie spamujesz!!
Witam mam pytanie czy wiesz co zrobic z trybem oszczędnym jak gram w gry to mi sie włancza tryb oszczędny i musze zresetowac kompa pomurzcie plxx  :D
|
|
|
|
 |
|
Linki Sponsorowane
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
dav4
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 13:55 |
|
Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38 Posty: 3527 Miejscowość: BąbowaPochwały: 57
|
darkkubalu, najlepiej oddaj na gwarancje bo to prawdopodobnie wada fabryczna ale sprawdź jeszcze na innym monitorku 
|
|
|
|
 |
|
cinek180
|
Wysłany: 02 Cze 2009, 08:15 |
|
 |
| Lamer |
 |
Dołączenie: 02 Cze 2009, 07:34 Posty: 2
|
|
Witam. Mam podobny problem. Do wczoraj wszystko grało a teraz monitor przechodzi mi w tryb oszczędny. Obstawiałem, Że to moŻe wina zasilacza, więc podłączyłem inny ale bezmian. Co ciekawe, w ani jednym, ani drugim zasilaczu nie kręci się w ogóle wiatrak. Dodam, Że drugi jest nowy. Komp odpala na moment pali się cały czas czerwona i zielona dioda. Przy uruchomieniu zauwaŻyłem teŻ dziwny dźwięk, jakby coś chciało ruszyć a się blokowało. Dodam, Że dotąd przez pół roku było wszystko ok, miesiac temu tylko raz mi tak zrobił ale wyczyściłem wiatrak i grało.... Dziś mam iść do serwisu ale tam wiadomo jak kasują.... Macie moŻe jakieś pomysły? MoŻe to być np. wina kabla od zasilacza?
Stary zasilacz - codegen 300W 250XA1 Nowy zasilacz - Input 230 VAC 50 Hz 3A Procek - AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ socket AM2 Płyta główna - Gigabyte GA-M601P-S3 z jakąś zintegrowaną grafą (nie znam nazwy)
Z góry thx!
|
|
|
|
 |
|
dav4
|
Wysłany: 02 Cze 2009, 14:25 |
|
Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38 Posty: 3527 Miejscowość: BąbowaPochwały: 57
|
|
Tryb oszczędny to tryb standby czyli czuwania. U mnie monitor Samsung przełączył się w ten tryb gdy przegrzała mi się karta graficzna, ale w monitorach LG juŻ ktoś miał taki przypadek i chyba jest to wada fabryczna - serwis, ale sprawdź jeszcze na innym kompie.
|
|
|
|
 |
|
cinek180
|
Wysłany: 02 Cze 2009, 18:15 |
|
 |
| Lamer |
 |
Dołączenie: 02 Cze 2009, 07:34 Posty: 2
|
|
To nie są wady fabryczne. Monitor jest ok. Podłączyłem go do innego kompa i działa elegancko. Obstawiałem, Że to płyta główna albo karta graficzna (zintegrowana), chociaŻ wkładałem w sklepie do swojego kompa nową kartę i teŻ nie działał. Teraz przypuszczam, Że to płyta główna ale, Żeby mieć na bank pewność zostawiłem juŻ kompa w serwisie. Thx za pomoc.
|
|
|
|
 |
|
Maxima-Komputery
|
Wysłany: 03 Mar 2010, 16:10 |
|
Dołączenie: 05 Lut 2010, 14:02 Posty: 21
|
|
Odpowiedź masz w postach powyżej,może to byc albo wada fabryczna monitora,ale awaria któregoś z podzespołów w komputerze. Od jak dawna masz monitor?
|
|
|
|
 |
|
|