Laptop za 4000-5500 zł
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 15:02

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 15 Lut 2010, 22:37 
Bywalec
Bywalec

Dołączenie: 05 Gru 2008, 17:41
Witam :D

myślę o zakupieniu nowego,a zarazem mojego pierwszego laptopa, mam na oku model Hp : http://www.swiatlaptopow.pl/go/_info/?user_id=9858 wie może ktoś coś więcej na jego temat ?? i czy może doradzacie coś innego w podobnej cenie, lub niższej??

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :D

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 15 Lut 2010, 22:42 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Gru 2007, 13:54
Miejscowość: Krak
Pochwały: 26
podobny, ale lepszy HP dv7-3030EW VL015EA

WindowsXPFirefox

PostWysłany: 15 Lut 2010, 23:03 
Bywalec
Bywalec

a to czasem nie to samo ? to jest VL015EA !?

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 16 Lut 2010, 07:03 
Bywalec
Bywalec

a co powiecie o tym: http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=52049

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 16 Lut 2010, 09:05 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 12 Lut 2010, 13:25
Rozumiem, że po tych lapkach, które podrzucasz to szukasz czegoś typowo multimedialnego. Asusek ma fajne parametry, tylko pomyśl czy wydając taką kasę nie chcesz czegoś:
a. z napędem bluray wbudowanym jeśli ma być to laptop multimedialny,
b. bardziej mobilnego - ten lapek jest duży i ciężki, jeśli naprawdę dużo go wozisz może poszukać czegoś bardziej mobilnego,

Ja ze swojej strony jako użytkownik sprzętu vaio, mogę polecić dwa poniższe modele:
1. Sony VAIO VPC-F11Z1E/BI

Pierwszy trochę droższy, ale to naprawdę niesamowity sprzęt, filmy w full hd itd. Ale jest tak duży, że wygodniej używa się go jako stacjonarki niż laptopa :D

2. Sony VAIO VGN-FW51MF/H

Podobnego używam sam i naprawdę bardzo sobie chwalę. Działa ponad rok i ani mru mru, idzie jak burza. Z wad ... obudowa jest malowana srebną farbą, która nie jest najwytrzymalsza, mi po roku odrobinę się wytarła od paska trzymającego ściśle lapka w tobie, ale lapek dużo jeździ w tej tobie więc to też ma wpływ na to. Ale sam sprzęt technicznie bez zarzutu.
Miałem na oku ostatnio jeszcze kilka sprzętów w zakresie cenowym który ciebie interesuje ale linki do sprzętu mam na drugim kompie, także potem najwyżej podrzucę.

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 16 Lut 2010, 11:58 
Bywalec
Bywalec

niestety pierwsza propozycja troche za droga :D

co do drugiej to ciekawa przyjze sie mu dokladnie troche pozniej :D

czekam na reszte Twoich propozycji :)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 16 Lut 2010, 14:31 
Nowy na forum
Nowy na forum

OK, wyszperałem lapki, które przeglądałem jak samemu jakiś czas temu kupowałem sprzęt w podobnym zakresie cenowym. Poniżej podrzucam kilka typów które przeglądałem i które są obecnie dostępne, od razu podrzucam info, które moim zdaniem warto wziąć pod uwagę, a które moim zdaniem nie bardoz są warte swoich cen.

Zacznę od tańszych sprzętów:

1. Samsung R780 - CPU i5 (2.40 GHz, 3 MB cache), RAM 4GB DDR3, dysk 500GB, karta graficzna GF GT 330M 1GB, sprzęt ma 17,3 cala. Można dorwać go za spoooro poniżej 4000zł, i generalnie stosunek ceny do sprzętu na pokładzie jest naprawdę dobry, choć nie mam doświadczenia co do wytrzymałości sprzętu.

2. DELL Vostro 1720 - tutaj nie będę się rozpisywał mocno, gdyż zaznaczę, że nie polecam tego sprzętu akurat. Generalnie w domu mam Vostro i mimo świetnych "bebechów", sprzęt chodzi od nowości powolnie, muli, wiesza się itd. Był kilka razy restartowany co mu nie pomogło, wymiana w sklepie na nowy także nic nie dała ;/ nie wiem o co chodzi, ale mocny sprzęt chodzi gorzej niż niektóre kilkuletnie lapki ;/

Średni przedział:

3. Lenovo ThinkPad R500 - CPU P8700 (2.53 GHz, 3MB cache), 2 GB DDR3, dysk 320GB, słabiutka karta graficzna - HD3650. Średnie parametry przy cenie 5-5,5k zł, także moim zdaniem za drogo jak ten zestaw.

4. Toshiba Qosmio F50-125 - taki multimedialny kombajn trochę, dziwnie wygląda jak dla mnie, ale niektórym może się podobać. Generalnie P8600 (2.4 GHz, 3MB cache), 4GB ramu (ddr2, wolniejsze...) , karta graficzna znośna GF 9700M GTS. Tylko osobiście mam złe doświadczenia z Tosiami, parę ich w najbliższym moim otoczeniiu padło - popaliły się płyty główne, nie wiem czy partia była trefna czy nie, to były modele z serii satelite, ale może to był przypadek.

Górny próg:

5. Soniaki - wspomniane powyżej, korzystam i sobie chwalę, nie są najtańsze, ale póki co się nie zawiodłem, choć są trochę delikatniejsze niż inne, więc jak rzucasz sprzętem ;-))) to wybierz coś mocniejszego pod kątem obudowy, w innym wypadku polecam jak już wcześniej wspomniałem.

6. HP EliteBook 6930p - fajnie wygląda, ale jak na tą cenę to jest średni sprzętowo.

Powiem tak, z tych które Ty wskazałeś i ja ... zastanów się nad Asusem (z twojego linku, bo ma fajne bebechy mimo braku bluraya [o ile w ogole jest Ci potrzebny]) albo wyżej wymienionym Samsungiem (też bardzo fajny stosunek ceny do zawartości lapka) albo Soniakiem (fajny, sprawdzony, tańszy niż asus, jednak ma ciut gorszą pamięć i gpu).

Ewentualnie rzuć okiem na tego Asusajeszcze, sporo tańszy, 2x dyski po 500GB każdy jeśli potrzebujesz miejsca, tylko procek starszej generacji, ale bebechy są naprawdę fajne.

Trochę się rozpisałem, mam nadzieje, że nie zagmatwałem, jakbys miał jakieś pytania odnośnie detali, poszczególnych elementów sprzętu to pisz śmiało ;-) Pomogę na ile potrafię.

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 16 Lut 2010, 18:38 
Bywalec
Bywalec

chyba zdecyduje sie na soniaka :D przypada mi do gustu oraz możliwości finansowych :D Asus wraz z windowsem wydaje sie chyba troche za drogi jak na mnie http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=52047 !!
Myslisz, że to najlepszy wybor ?? samsung tez mi sie podoba, ale moze lepiej doplacic? nie wiem jak on wyglada z biegiem czasu wg mnie chyba lepiej wylozyc wiecej i miec sprawdzony sprzęt, choć wg mnie nie ma bardzo duzej roznicy w soniaku oraz samsungu a to az 1000 zl mniej! co o tym sadzisz? moze cos przeoczylem ;p
zagmatwałeś :D
i wielkie dzięki za to :D

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 16 Lut 2010, 19:11 
Bywalec
Bywalec

Chyba sie zdecydowałem :D

http://x-kom.pl/index.php?show_prod=52949

myślę, że to idealny wybór dla mnie!!

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 17 Lut 2010, 09:29 
Nowy na forum
Nowy na forum

Asusik ma na pokładzie fajny sprzęt, będziesz zadowolony, także jak cena i lapek Tobie pasują to bierz. Osobiście asusów nie miałem za wielu do testowania, ale od lat kupuję ich mobo do stacjonarek i nigdy się nie zawiodłem ;-) Poszperaj sobie teraz po sklepach w necie, wychacz go najtaniej gdzieś i voila ;-) Choć ja osobiście wolę kupując coś tak drogiego obejrzeć to i odebrać osobiście ;-)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 20 Lut 2010, 20:07 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 21 Wrz 2009, 10:35
Osobiście nie mam przekonia do Asusów. W tym przedziale cenowym polece cos z wyzszej półki HP HDX 18 X18 Q9000. Wydaje mi sie że będziesz z niego zadowolony. Kosztuje około 5500 tys zł ale naprawde warto. Niezawodny sprzęt i wydajny procesor.

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group