Modem przez usb
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 09:29

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 24 Sty 2010, 12:24 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 11 Sty 2008, 11:41
Witam serdecznie.Mam internet z osiedlowej kablówki aster city.Od pewnego czasu zrywa mi sie połaczenie,modem miga jak choinka....Czasem nie ma netu dzień a czasem tydzien-tragedia...Napisałem maila do aster o problemie,a oni odpisali że problemem jest łącze usb które jest niestabilne.I rzeczywiscie to by się zgadzało,bo nawet w innych portach usb jest to samo.Zaproponowali zebym podłączył na kilka dni modem przez kabel ethernet i tu moje zdziwienie bo pan szanowny technik który zakładał neta podłączył modem przez 2 kable!Czyli i usb i ethernet są podłączone.Teraz to juz całkowicie zgłupiałem.Przez prawie 2 lata wszystko było ok.Co teraz zrobić odłączyć usb?W menedzerze sprzetu przy kontrolerze ethernet stoi żółty wykrzyknik ,bo sterowniki nie sa zainstalowane.Stery mam na płycie.Powiedzcie prosze ,bo pewnie nie wystarczy sam kabelek,trzeba pewnie jeszcze coś skonfigurować w kompie.

ps,skoro miałem kabel ethernet to co za idiota podłączył modem jeszcze przez usb skoro są z nim same kłopoty wcześniej czy pózniej.Z góry dzieki

Profil E-mail  
    WindowsXPOpera

PostWysłany: 24 Sty 2010, 14:19 
Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54
Miejscowość: z repozytorium
Pochwały: 20
kabel powinien wystarczyć.

UbuntuFirefox

PostWysłany: 24 Sty 2010, 15:13 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 57
Skoro jest wykrzyknik koło kontrolera Ethernet to podaj model płyty głównej/karty sieciowej to sterowniki zapodamy :)

Profil E-mail  
    Windows7Safari

PostWysłany: 24 Sty 2010, 16:06 
Nowy na forum
Nowy na forum

Stery juz zainstalowałem,kontroler ethernet działa.Teraz tak-odpiąłem w cholere kabel usb ,rozłaczyło neta,ale na modemie wszystko sie swieci i jest ok.Uruchamiam net[w moim przypadku opera] i pojawia sie strona wilga.aster bla bla bla i komunikat nowy komputer lub nowa karta sieciowa.Dalej ze jezeli chce rozdzielic adres ip na kilka innych urzadzeń itd itd. Czy powinienem dalej postepować z tymi krokami?Przy próbie wpisania hasła z umowy abonenckiej wywala mi że nieprawidłowe hasło i na tym sie konczy moja rola.......

Profil E-mail  
    WindowsXPOpera

PostWysłany: 02 Lut 2010, 08:31 
Admin
Awatar użytkownika

Zadzwoń do ASTER, bo ostatnio była zmiana haseł i loginów.
Niech Ci założą nowe hasło.
A w Wildze masz zaznaczyć opcję "zmiana komputera lub karty sieciowej".
Wtedy po restarcie komputera wszystko wróci do normy i net będzie działać prawidłowo.

Autor postu otrzymał pochwałę

LinuxFirefox

PostWysłany: 02 Lut 2010, 10:02 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dzięki za odpowiedz.No właśnie coś pochrzanili z tymi hasłami,czekam już kilka dni na zmianę.W piątek podali mi nowe hasło ,które oczywiscie nie działa.Dzisiaj czekam na kolejna odpowiedz w sprawie logowania do wilgi.A jeszcze tak na marginesie,czy to prawda ze internet przez usb muli komputer?Dzieki za pomoc

Profil E-mail  
    WindowsXPOpera

PostWysłany: 02 Lut 2010, 21:31 
Admin
Awatar użytkownika

USB nie jest stworzone do takich obciążeń jak prowadzenie sieci. Są do tego specjalne kable USB, ale te zwykłe się do tego nie nadają zupełnie.
Tak więc, w skrócie można na Twoje pytanie odpowiedzieć: TAK - net przez USB muli.

LinuxFirefox

PostWysłany: 02 Lut 2010, 22:37 
Nowy na forum
Nowy na forum

No i juz sprawa załatwiona.Czekałem 2 tygodnie na nowe hasło,a tu dzisiaj dostałemmaila że aktywowali zdalnie .I rzeczywiscie od razu odłączyłem od kompa i modemu kabel usb ,właczyłem kontroler ethernet i za 5 sekund cyk i internet działa. :D
Pozdrawiam i oczywiscie uwazam temat za zamkniety.

Profil E-mail  
    WindowsXPOpera
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group