problem z dzialaniem quick time
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 08 Lut 2012, 14:47

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 31 Sty 2010, 17:30 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 31 Sty 2010, 17:28
Czesc, mam problem z zdalnym podgladem obrazu z kamer, posiadam rejstrator Optiva QDH04. Posiada on wbudowany serwer www, tak ze podglad jest dostepny przez przegladarke internetowa (IE) oraz wymaga zainstalowanego Quick Time. Tak wiec moge wejesc zdalnie na strone ale nie widze obrazu. Zainstalowalem najnowsza wersje quick time, IE mam w wersji 7. Na kilku komputerach podglad dziala ale na 2 niechce. W IE mam wlaczona obsluge dodatkow i wiedze tam quick time. Dzwonilem z tym problemem do przedstawiciela Optivy, powiedzieli mi ze widza obraz z kamer i z rejestratorem jest wszystko ok, i najwyrazniej jest jakis problem z oprogramowaniem.

p.s
mam nadzieje ze piesze w dobrym dziale, ale podobno sprzet jest sprawny tylko soft niechce dzialac :)

Ostatnio edytowany przez witek000 02 Lut 2010, 08:47, edytowano w sumie 2 razy

Profil E-mail  
    WindowsXPMSIE

PostWysłany: 02 Lut 2010, 08:13 
Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54
Miejscowość: z repozytorium
Pochwały: 20
większego obrazka pewnie wkleić się nie dało...

LinuxFirefox

PostWysłany: 02 Lut 2010, 08:48 
Nowy na forum
Nowy na forum

nie ma to jak odpowiedzi na temat .... co naprawdę nikt nie wie dlaczego QuickTime może nie działać ?

Profil E-mail  
    LinuxFirefox

PostWysłany: 02 Lut 2010, 11:43 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 02 Lis 2006, 23:21
Miejscowość: Garwolin
Pochwały: 8
system "świerzy"?? może wina wirusów??

Profil E-mail  
    UbuntuFirefox

PostWysłany: 02 Lut 2010, 12:50 
Nowy na forum
Nowy na forum

Już tego próbowałem posunąłem się nawet do formatowania dysku i instalacji windowsa od nowa, próbowałem tez zmienić wersje przeglądarki z IE8 przeszedłem na IE7 później na IE6. Poszukam jeszcze QuickTime Pro i może pod tym ruszy. :twisted: Jak dzwoniłem do producenta to konsultant podobno połączył się z rejestratorem i widział obraz. Podobno miał IE7 i quick time 7 coś więc tak jak u mnie....

dalej pomóżcie :)

Profil E-mail  
    LinuxFirefox

PostWysłany: 02 Lut 2010, 21:49 
Admin
Awatar użytkownika

a może zmniejszysz obrazek, bo zamknę Ci temat?!

LinuxFirefox

PostWysłany: 02 Lut 2010, 23:48 
Nowy na forum
Nowy na forum

:) nie nie zmiejsze obrazka, temat do zamknięcia. Problem rozwiązany a do pisania wiadomości typu "a może zmniejszysz obrazek, bo zamknę Ci temat?!" chyba jest PW ale moderator chyba nie czyta regulaminu i tego nie wie.

dla zainteresowanych : W preferencjach quick time trzeba wejść w zaawansowane i zmienić port na którym nasłuchuje. Zmieniłem port na 80 i działa bez zarzutu.

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 03 Lut 2010, 21:41 
Admin
Awatar użytkownika

Jak na razie, to regulamin forum napisałem ja, więc siedź cicho. Wstawiony przez mnt (pierwszy admin).
I jak Ci nie pasują zasady na naszym forum - żegnamy.

LinuxFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group