Jaki Router do Neostrady na linii "dalekiej od centrali"?
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 15:00

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 22 Gru 2009, 19:41 

Dołączenie: 24 Mar 2009, 19:30
Witam. Potrzebuje kupić jakiś Router do 200zł, ale taki który nie będzie resetował lub tracił połączenia etc. Mieszkam "daleko od centrali". Na zwykłym modemie USB połączenie zrywa się sporadycznie, raz w tygodniu może się zdarzy. Miałem D-Linka (g604t)- połączenie resetowało mi się co 2-10 minut (częściej popołudniu i wieczorem, rano mniej).

Moje "parametry":
Odległość od centrali: 3,5 km
Maxymalna prędkość Neo jaką mogę mieć: 1 MBit/s
Margines: 17 dB
Tłumienie: 56 dB
Błędy CRC: 2
FEC: 86

Jak widać tłumienie wysokie, margines niski. Błędów CRC dużo nie ma. FEC sporo, ale nie wiem co to dokładnie jest :) Jaki Router "pociągnął" by u mnie?

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 31 Sty 2010, 13:43 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 06 Sty 2010, 16:46
To na pewno nie D-Linka;) Kiepskie są. Zerknij sobie na tego Linksysa. Mamy takie w pracy i działają bardzo prężnie, nie zrywają połączenia. Z anteną powinien sprostać twoim wymaganiom. Albo zapytaj w sklepie, ci goście się tam znają na sprzęcie.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 31 Sty 2010, 22:22 
Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54
Miejscowość: z repozytorium
Pochwały: 20
Żadnego.
Niestety.
To nie wina routera. Router stara się podtrzymywać połączenie, a że pakiety nie docierają - cóż. Dziękuj TP i składaj pismo o przełączenie na inny DSLAM.

LinuxFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group