Witam. U jakiego operatora wziąć internet? Gdzie jest najtaniej? Interesuje mnie 2 Mb ew. do 6 Mb.
Wiem, że: TP: 2 Mb ~65zł Netia: 2 Mb ~56zł / Netia 4 Mb ~56zł (w tej samej cenie 2 i 4 Mb jakiś haczyk?) UPC: odpada, bo jest od 8 Mb. Aster: 2 Mb/4Mb Abonenci korzystający z pakietu Basic=84 zł, Abonenci nie korzystający z pakietu Basic 107 zł - Co to jest ten pakiet Basic?
W sumie Netia wychodzi najszybciej/najtaniej, ale wiele osób narzeka, jest dużo problemów i obsługa zła i na podłączenie trzeba czekać z miesiąc, więc mam uprzedzenia do Netii... Są jeszcze jacyś inni operatorzy na łączu TP? Może jest coś tańszego bezprzewodowo?
Era stacjonarna teraz ma tanio Kolejną zaletą jest to iż zamiast modemu USB dają modem z wyjściem LAN(router z 1 wyjściem LAN) tak więc nie trzeba instalować żadnych sterowników i każdy system sobie po DHCP pobierze IP i DNSy i mamy internet tuż po zainstalowaniu systemu Kompatybilność niemal że 100% jeżeli system(np. jakieś distro linuxa) wspiera naszą sieciówkę.
Co do netii to muszę jeszcze dodać że znajomi łączący się z naszym serwerem CS w Luffa mają pingi po 20-30ms a ja mając Orange freedom mam ok 55ms ;P Era ma co prawda tanio, ale u sąsiadów od grudnia nie mogą się z tym połączyć. Modem z ery łączy się wiecznie a gdy podłączyłem ZTE 852 z neo wyskakuje błąd 721, sprawa zgłoszona do działu technicznego.
Sound3D3
Wysłany: 26 Sty 2010, 21:41
Dołączenie: 24 Mar 2009, 19:30 Posty: 29
Kalkulując w TP zapłacę 56 zł miesięcznie. W Orange/Era/Netia 54 zł, ale tu opłata aktywacyjna, aktywacja tego i tamtego i już wyjdzie to 2 zł drożej w skali miesięcznej. Więc zostaje mi TP.
Crowman
Wysłany: 29 Sty 2010, 13:06
Admin
Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54 Posty: 6041 Miejscowość: z repozytorium
tylko UPC nie masz na łączu TP więc po co o nim piszesz? UPC masz w łączy CMTS czyli łączenie z TV Kablową. I głupim trzeba być, żeby mając taki wybór brać niedziałający ciągle ADSL...