Cóż, trochę pokombinowałem, ale wydaje mi się, że znalazłem rozwiązanie.

Oto twój kod z moimi modyfikacjami:
Kod:
#include <conio.h> // umożliwia użycie funkcji getch() która zamknie program po nacisnieciu dowolnego klawisza
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int a;
int b;
int suma;
cout<<"Podaj ilosc liczb ktore chcesz zsumowac: ";
cin>>a;
suma=0;
for (int i=0; i<a; i++)
{
cout<<"Podaj liczbe: ";
cin>>b;
if (b % 2 != 1) // Jeżeli reszta z dzielenia liczby b przez 2 jest różna od 1 wtedy liczba jest parzysta
{
suma=suma+b;
}
else
cout<<"Liczba nie jest parzysta\n";
}
cout<<"\nSuma podanych liczb wynosi: ";
cout<<suma;
getch();
}
Po pierwsze problem tyczył się twojego sposobu sprawdzania, czy liczba jest parzysta, czy nie. Ja zastosowałem sposób "Jeżeli reszta z dzielenia podanej przez użytkownika liczby "b" przez 2 jest różna od 1 wtedy liczba jest parzysta. W przeciwnym wypadku nieparzysta". Poza tym warunek if który sprawdza parzystość liczby wstawiłem w pętle for. Kiedy użytkownik poda już wszystkie liczby wtedy już poza for'em pokarze się suma liczb parzystych. Zmieniłem także sposób zamknięcia programu. Zastosowałem bibliotekę conio.h i funkcję getch() która nie pokazuje tego głupiego napisu o zamknięciu programu. ;-P
W sumie to by było na tyle.

Wstępnie zacząłem testować program i działał jak należy. Jeżeli pojawią się jakieś problemy proszę mnie poinformować. Ostatnio ze względu na brak czasu spowodowanym obowiązkami szkolnymi nie programowałem w C++ a na co dzień w szkole mam Pacala więc możliwe, że takie problemy się pojawią. ;]
Aha i na przyszłość zanim wrzucisz kod popracuj nad jego estetyką tzn. przerzucaj komunikaty do nowych wierszy itp. bo przez to był bardzo nieczytelny i miałem początkowo problemy z połapaniem się o co biega.