Problem z siecią. Jaki router kupić?
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 14:52

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 06 Gru 2009, 14:06 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 25 Lis 2008, 18:37
Witam. Posiadam laptop HP Pavilion dv5-1140ew i router d'link dl-524. Niestety coś chyba jest nie tak gdyż bardzo często zrywa połączenie z internetem. Trzeba pójść wyłączyć router z gniazdka odczekać chwilę i znowu jest ok. Z tego co poczytałem to opinie o tym dlinku nie są najlepsze. Dodatkowo 10 metrów od routera mam tylko 1 kreskę zasięgu. Czy to jest normalne?. Wątpię, żeby to była przyczyna mojej sieci (eia.pl) . Bardziej wydaje mi się, że to coś ze sprzętem tyle, że ja się na tym nie znam. Tutaj właśnie prosił bym o waszą pomoc. Co mam kupić, żeby mieć lepszy zasięg i jakość oraz żeby nie mieć co chwilę takich odcięć?? Cena fajnie gdyby się zmieściła w 200zł ale jeśli ma być wyraźnie lepsza i pewna jakość to jestem skłonny dołożyć. Na koniec jeszcze zamieszczam zrobiony w paincie obraz jak jest rozmieszczony router i laptop.
Image
O przestawieniu routera raczej mowy nie ma. Laptop fajnie gdyby w obrębie całości miał przyzwoity zasięg. W miejscu w którym jest zaznaczony po prostu przebywa najczęściej.

A i jeszcze jedno pytanie. Czy kupno np karty sieciowej usb do tego laptopa z systemem n i routera n ma sens czy g w zupełności wystarczy?

Profil E-mail  
    Windows7Firefox

PostWysłany: 07 Gru 2009, 08:56 
Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54
Miejscowość: z repozytorium
Pochwały: 20
Pytanie co masz w tych ścianach pomiędzy pokojami. Jeżeli to zbrojeniówka, to zapomnij o zasięgu. Może być potrzebny repeater.

UbuntuFirefox

PostWysłany: 07 Gru 2009, 14:03 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 57
Może wystarczyła by mocniejsza antenka do routera ?

Profil E-mail  
    Windows7Firefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group