Szukam monitora: LG Flatron vs Samsung SyncMaster ?!?
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 09:05

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 12 Sie 2009, 23:53 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 12 Sie 2009, 23:30
Witam wszystkich userów forum UTX...
We wrzesniu planuje zakup zestawu komputerowego. Na komputer zamierzam przeznaczyc ok 2,5 tys. zł.. Nie chce uprawiac tu pseudo reklamy, nie bede wiec podawal nazwy firmy (komp pod AMDx3/x4/-phenom/quad, karta 500mb-1gb,4gb RAM; w razie potrzeby podania dokladego configu- celem dobrania odpowiedniego monitora- prosze powiedziec).
Komputer bedzie wykorzystywany glownie do gier (MMORPG). We wrzesniu ukazuje sie nowa produkcja Nc Soft'u- AION...
Przegladajac ofery monitorow LCD najwieksza uwage przyciagnely firmy Samsung (mam sentyment do tej firmy) i LG (moze inne firmy polecicie). Wielkosc monitora: 23-24'' (sadze ze sa to optymalne rozmiary). W drugim kompie mam Samsunga 19'', troszke jest za maly, nie jest w panoramie (ale wszystko z nim w porzadku)...
Nie potrzebuje HDMI (komp do gier). Chce by to byl sprawdzony monitorek, godny polecenia, ktory posluzy mi troszke czasu...
Na monitor planuje przeznaczyc ok 1tys. zl (nie wiem czy to nie za duzo- patrzac na cene ''budy''). Prosze o propozycje i sugesie... Jakby nie bylo potrzeby inwestowania zbyt duzych srodkow finansowych w monitor, prosze rowniez o takie propozycje. Prosze o uzasadnienie i uwagi ws. do proponowanych modeli. Z gory dziekuje, pozdrawiam

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 13 Sie 2009, 09:43 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 57
Cena Samsunga T240 przekracza niestety 1000zł - a to dobry monitor, więc może http://www.allegro.pl/item707620678_gat ... gw24m.html

Skoro kupujesz nowego kompa to możemy złożyć dla Ciebie odpowiedni konfig ;) I wystrzegaj się gotowych zestawów z allegro i biedronki :D Zapraszam do zestawy-komputerowe-na-sierpie-vt7690.html

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 27 Sie 2009, 18:00 
Bywalec
Bywalec

Dołączenie: 01 Mar 2009, 20:19
Do takiej konfiguracji trzeba zainwestować w dobry monitor więc przeznaczanie na niego tysiąca zl nie jest błędem. Kupując dobry monitor przyjemność podczas grania jest znacznie większa.
Podany monitor samsunga to dobra opcja. jednak ja zaproponuje sprawdzić LCD LG http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-23- ... 44076.html Nieco mniejszy ze złączem HDMI, którego nie potrzebujesz jednak z dodatkowymi funkcjami, które ułatwią korzystanie z monitora.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 27 Sie 2009, 20:44 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 27 Sie 2009, 20:33
Recover napisał(a):
Do takiej konfiguracji trzeba zainwestować w dobry monitor więc przeznaczanie na niego tysiąca zl nie jest błędem. Kupując dobry monitor przyjemność podczas grania jest znacznie większa.
Podany monitor samsunga to dobra opcja. jednak ja zaproponuje sprawdzić LCD LG http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-23- ... 44076.html Nieco mniejszy ze złączem HDMI, którego nie potrzebujesz jednak z dodatkowymi funkcjami, które ułatwią korzystanie z monitora.

może niekoniecznie na agito, ale ten LCD LG rzeczywiście dobrym wyborem jest

Profil E-mail  
    WindowsVistaMSIE7

PostWysłany: 27 Sie 2009, 23:56 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Lip 2007, 15:20
Pochwały: 36
Luknij i porównaj sobie w jakimś sklepie ,na Gateway FHD 2401

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 28 Sie 2009, 16:04 
Bywalec
Bywalec

noardi napisał(a):
może niekoniecznie na agito, ale ten LCD LG rzeczywiście dobrym wyborem jest

Agito podałem żeby nie wypisywać specyfikacji i wklejać zdjęcia monitora (bo wygląd też może mieć znaczenie)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 28 Sie 2009, 21:28 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Lut 2008, 21:00
Pochwały: 3
Ja mam, ale 22" ASUS VK222S, od roku, jak na razie brak zastrzeżeń.

WindowsXPFirefox

PostWysłany: 03 Wrz 2009, 14:34 
Nowy na forum
Nowy na forum

wszystkie propozycje sa ciekawe ale na tego LG dają gwarancje na 0 bad pixeli :)

Profil E-mail  
    WindowsVistaMSIE7

PostWysłany: 06 Wrz 2009, 20:58 
Bywalec
Bywalec

LG wprowadziło taką formę gwarancji jako pierwsza firma. Podobną oferuje Iiyama jednak tu trzeba uważać bo jest ona honorowana tylko po zakupie w autoryzowanym salonie.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 17 Wrz 2009, 22:26 
Nowy na forum
Nowy na forum

widac w ten sposób próbuja sie uchronic przed skutkami niewłasciwego przechowywania sprzętu przez sklepy - LG jest w tym zakresie rzeczywiście bardziej elastyczne

Profil E-mail  
    WindowsVistaMSIE7
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group