Urządzenie wielofunkcyjne do RZADKIEGO uŻytku
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 31 Lip 2010, 15:19

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 15 Kwi 2009, 19:53 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 19:34
Witam,
Noszę się z zamiarem zakupienia urządzenia wielofunkcyjnego (skan, ksero, drukarka atramentowa) do uŻytku domowego, czasem druk zdjęć. Ale co wybrać?

Koszt tuszu nie jest waŻny. Na pewno nie będę drukować często ani duŻo.Czytałam, Że np. w epsonach jak się rzadko drukuje to zasycha głowica??
Poradźcie coś konkretnego!
Wielkie dzięki!

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 15 Kwi 2009, 19:56 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54
Miejscowość: z repozytorium
Pochwały: 9
We wszystkich zasychają. Taka natura urządzenia.

unknownunknown

PostWysłany: 22 Kwi 2009, 14:25 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Lut 2008, 21:00
Pochwały: 3
iberystka napisał(a):
Witam,
Noszę się z zamiarem zakupienia urządzenia wielofunkcyjnego (skan, ksero, drukarka atramentowa) do uŻytku domowego, czasem druk zdjęć. Ale co wybrać?

Koszt tuszu nie jest waŻny. Na pewno nie będę drukować często ani duŻo.Czytałam, Że np. w epsonach jak się rzadko drukuje to zasycha głowica??
Poradźcie coś konkretnego!
Wielkie dzięki!

We wszystkich zasychają: Epsonach, HP, Brotherach... Więc i tak i tak musiałabyś przedrukowywać co tydzień.

unknownunknown

PostWysłany: 24 Sie 2009, 17:07 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 18 Lip 2009, 18:37
Ja kupowałbym coś z HP. Jeżeli chodzi o koszty eksploatacji - najłatwiej znaleźć zamienniki do modeli tej marki, przez co drukowanie staje się sporo tańsze. Sam używam zamienników firmy DrTusz, które kosztują o wiele mniej niż oryginały. Różnicy szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 26 Sie 2009, 20:51 
Fachowiec
Fachowiec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Gru 2006, 15:10
Pochwały: 3
Powiem tak.
Jeśli Ci nie zależy na kosztach eksploatacji, kup kombajn z drukarką laserową. Konstrukcja taka nie ma "zwykłego" tuszu, ale tzw. tonery. Nie mogą one zaschnąć, bo zawierają pył. Urządzenie takie bez problemu można trzymać odłączone od prądu, a podłączać tylko na czas pracy.

Jeśli koniecznie chcesz atrament, mogę polecić Brother DCP-150c. Jest bardzo tania w eksploatacji. Zamienniki kosztują okło 10 zł zestaw (cz+ CMY). Zaschnięciu tuszu zapobiega czyszczenie przez urządzenie głowicy co jakiś czas od ostatniego drukowania i po włączeniu oraz wymianie tuszu. Niestety urządzenie musi być stale podłączone do sieci (elektrycznej) i podczas czyszczenia zużywane jest trochę tuszu.

Ostatnim rozwiązaniem jest HP. Zbiornik tuszu zawiera w sobie zintegrowaną głowicę. W razie zaschnięcia tuszu w głowicy, wymieniamy po prostu zbiorniczek. Niestety tutaj mamy b. duże koszty eksploatacji i raczej jesteśmy skazani na oryginały (sic! przeczytałem post powyżej, nie jestem teraz taki pewien).

Pozdrawiam

UbuntuFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group