Monitor do 500 zł
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 09:21

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 17 Sie 2009, 09:13 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Dołączenie: 18 Mar 2008, 14:44
Miejscowość: Nie znasz ;P
Pochwały: 1
Witam, szukam monitora do gier za ok 500 zł (chciałbym tej kwoty nie przekraczać, ale jeśli jest jakaś ciekawa propozycja w cenie trochę wyższej chętnie się przyjże). Myślałem o Samsungu T190 lub T200 (zależy mi też, aby monitor był minimum 19 calowy). Chciałbym go kupić albo z alledrogo albo z http://www.proline.pl B-)
Czekam na wasze propozycje B-)

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 17 Sie 2009, 10:11 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Sie 2006, 11:20
Pochwały: 16
19"
Samsung 19 943NW Black - 475zł
LG 19 W1942S-PF - 469zł

20"
Samsung 20 SM 2043NW black - 565zł
SAMSUNG T200 - 629zł

Autor postu otrzymał pochwałę

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 17 Sie 2009, 11:31 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Paź 2006, 12:25
Miejscowość: /home/buker/Desktop
Pochwały: 9
SAMSUNG T200 jak pisal aim92.

Profil E-mail  
    FreeBSDOpera

PostWysłany: 17 Sie 2009, 11:57 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Monitory dobre, tylko czy czas reakcji (5ms) będzie miał jakieś znaczenie w grach? B-)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 17 Sie 2009, 12:02 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Sie 2006, 11:20
Pochwały: 16
Nie ma znaczenia (sam mam 5ms).

Profil E-mail  
    WindowsXPSafari

PostWysłany: 17 Sie 2009, 12:06 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Paź 2006, 12:25
Miejscowość: /home/buker/Desktop
Pochwały: 9
Nie, przy tych monitorach nie mam mowy o smużeniu. Sam mam monitor z czasem reakcji 4ms i obraz jest płynny.

Profil E-mail  
    FreeBSDSeaMonkey

PostWysłany: 17 Sie 2009, 12:25 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 57
Ja sam posiadam 943NW o którym pisał Aim.

Zalety:
- Programowalny klawisz(licząc od lewej to drugi) - możemy pod nim w menu zaprogramować szybkie uruchomienie danego podmenu np. "Image size" - zmianę obrazu z Wide na Auto(w programie auto nie rozciąga obrazu na cały ekran przy mniejszej rozdziałce), "MagicBright"-zmiana profili(Internet, Game, Dynamic), "MagicColor"-jakaś funkcja poprawiania barw, nie używałem jej raczej nigdy, teraz ją włączyłem xD , ColorEffect-zmiana kolorów całego monitora na np. zielony, szary itp. Ja mam pod tym klawiszem ustawioną opcję MagicBright
- kontrast 8000:1 jednak tylko w profilu MagicBright o nazwie Dynamic. Profil ten najlepiej włączać gdy zajmujemy się obróbką zdjęć, inaczej nie ma sensu bo ekran będzie się przyciemniał i rozjaśniał co chwilkę gdy wejdziemy w ciemne miejsce w grze lub odwiedzimy ciemniejszą stronę www :D Trochę to wkurza, korzystam tylko z profili Internet i Game, czasem Movie ale to prawie to samo co profil Game. Czasem włączę Dynamic jak widzę że czerń nie jest czernią

Wady:
- czasem w nocy trudno zmienić profil podświetlenia pomimo programowalnego klawisza np. z Internet do profilu Game bo wszystko jest płaskie na przodzie i nie podświetlane
- ma tylko złącze D-SUB
- prawdopodobnie przez to że ma D-SUB dziwnie wygląda obraz w grach jak wyłączę synchronizację pionową, dzieli się na 3 części podczas ruchu np. gostka w CSie, może u wszystkich tak jest bo monitor przyjmie tylko max 75Hz a tu mu idzie 100 i nie wyrabia.
- niebieska dioda w stanie czuwania troszkę razi i miga, wolał bym pomarańczową lekko świecąca.

Profil E-mail  
    UbuntuMozilla

PostWysłany: 17 Sie 2009, 12:58 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

dav4 napisał(a):
- ma tylko złącze D-SUB
- prawdopodobnie przez to że ma D-SUB dziwnie wygląda obraz w grach jak wyłączę synchronizację pionową, dzieli się na 3 części podczas ruchu np. gostka w CSie, może u wszystkich tak jest bo monitor przyjmie tylko max 75Hz a tu mu idzie 100 i nie wyrabia.

Jest to naprawdę spory minus?
Najprawdopodobniej zdecyduje się na tego 943NW B-)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 17 Sie 2009, 13:14 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 57
Da się z tym żyć. Czytałem nawet że użytkownikom na CRT też się tak rozjeżdża czasem obraz ;) Gdy by było DVI to skalowanie i przesunięcie ustawiało by się w sterownikach karty, a jak jest D-SUB to ustawia się w menu monitora, obraz jest dobrej jakości, tak że nie jest źle :) Dodatkowo ma trochę małe kąty widzenia w pionie, wkurza to przy oglądaniu filmów gdy nasze oczy nie są prostopadłe do monitora. Ja mam wersję srebrną :) imho: dla mnie 1440x900 to za mało, chciał bym ustawić coś większego. Raz się udało większą ustawić ale już nie zbyt wyraźnie jest ;D

Napisałem o tych wadach tak dokładnie bo ty grasz na pewno więcej od mnie :D

EDIT..

Zapomniałem dodać o pewnym problemie, o którym może już tu pisałem. Chodzi o latające paski. Mam GF9600GSO i za każdym razem jak zainstalowałem nowsze stery to były one jeszcze większe, było je widać szczególnie na jednolitym tle np. podczas zamykania XP. Miałem zmienianą kartę graficzną 3 razy, występowało to tylko na pierwszej ale nie wiem czy to był problem karty. Googlowałem trochę i czasem można trafić na takie problemy ale pomagała im zmiana przejściówki lub kabla chyba.

Profil E-mail  
    UbuntuMozilla

PostWysłany: 18 Sie 2009, 07:51 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

dav4 napisał(a):
Zapomniałem dodać o pewnym problemie, o którym może już tu pisałem. Chodzi o latające paski. Mam GF9600GSO i za każdym razem jak zainstalowałem nowsze stery to były one jeszcze większe, było je widać szczególnie na jednolitym tle np. podczas zamykania XP. Miałem zmienianą kartę graficzną 3 razy, występowało to tylko na pierwszej ale nie wiem czy to był problem karty. Googlowałem trochę i czasem można trafić na takie problemy ale pomagała im zmiana przejściówki lub kabla chyba.

Aha... Ok, wielkie dzięki za pomoc, dzisiaj jadę zakupić sobie tego Samsunga 943NW B-)
O, pojawiła się opcja pochwały... na pewno jej użyję B-)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group