Jaką drukarkę wybrać?
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 14:41

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 11 Lis 2007, 14:24 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 11 Lis 2007, 14:15
Miejscowość: DDZ
Cześć.Mam zamiar kupić nową drukarkę atramentową.Jaką byście mi polecili(oprócz Lexmark'a) w granicach 250zł.Mnie zainteresowało coś takiego:

http://allegro.pl/item266468763_canon_p ... f_vat.html

Co o niej sądzicie??

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 11 Lis 2007, 15:12 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Lis 2006, 15:47
Miejscowość: Stasz
O ile pamiętam, Cannony mają jedną wadę, głowica nie znajduje się w pojemniku z tuszem, tylko jest elementem drukarki, co oznacza Że jeśli po jakimś czasie przyschnie, albo uszkodzi się głowica, będzie Cię to sporo kosztować.
Ja tydzień temu kupiłem HP C3180 (na skąpcu znajdziesz nawet za 245 PLN ), w miarę tanie tusze, głowica znajduje się właśnie w pojemniku z tuszem, czytnik kart pamięci, skaner.

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 11 Lis 2007, 16:11 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 11 Lis 2007, 14:15
Miejscowość: DDZ
Aha ale często sie to zdarza??Ja raczej nie chce miec kombajnu,wole samą drukarkę.Macie jakieś propozycje??

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 12 Lis 2007, 10:05 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Paź 2006, 12:25
Miejscowość: /home/buker/Desktop
Pochwały: 9
CóŻ, ja uŻywam dwóch drukarek HP'ka, jednej kolorowej laserówki, oraz atramentówki. Niestety (choć raczej stety) ta druga była sporo droŻsza od zakładanego przez Ciebie budŻetu, o laserze juŻ nawet nie wspominając, tak więc nie będę polecać tu jej modelu, jednakŻe pozwalają mi one pochwalić markę HP jako taką. Nie mam z nimi Żadnych problemów, a i tusze są stosunkowo niedrogie (a uŻywam oryginalnych). Jedyną wadę jaką zauwaŻyłem, to to, Że model naleŻący do mojej dziewczyny (teŻ HP) stanowczo za długo myśli przy druku dwustronnym. Poza tym mankamentów brak. Drukuję na nich bardzo duŻo i awarii teŻ Żadnych nie miałem, więc pod tym względem teŻ jest dobrze.
Jednym słowem HP mogę z czystym sumieniem polecić, ale model juŻ sobie musisz sam wybrać. Natomiast Lexmarka radziłbym unikać szerokim łukiem. Bardzo duŻo niemiłych rzeczy o nich słyszałem. Zdaje się, Że firma ta popadła w schemat - "kup drukarkę, uŻywaj do skończenia się atramentu, po czym wyrzuć i kup nową". Z jakiegoś powodu w końcu robi się z nich w Stanach słupki drogowe i ustawia wzdłuŻ tras.
Jestem posiadaczem drukarki HP 3745 od jakiegoś... hmmm... roku (ponad) i złego słowa nie powiem. Przez większość czasu była uŻywana od czasu do czasu zaś od kilku miesięcy pracuje regularnie. Drukuje szybko (za pierwszym razem jak ją zobaczyłem w akcji to mnie zamurowało).Ile kosztuje pojemnik nie wiem, bo nie ich nie kupuję. Mamy w domu małą 'stację tankowania' i regularnie zapas tuszu jest uzupełniany. Jedynym efektem ubocznym jaki zauwaŻyłem jest utrata zdolności do szacowania ilości tuszu. Objawia się to tym, Że drukarka wyświetla komunikat o kończeniu się zapasów, podczas gdy pojemnik jest świeŻo napełniony. Z tego powodu nie jesteś w stanie dowiedzieć się od drukarki ile zostało jej atramentu i ryzykujesz, Że skończy Ci się w krytycznym momencie ale to mała cena za koszt nowego pojemnika.
W pudełku z drukarką było wszystko prócz kabla USB. :shock:
Mam nadzieję, Że pomogłem.

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 24 Lip 2009, 12:04 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 24 Lip 2009, 12:03
Nie podoba mi sie. Poza tym nie mam zaufania do allegro. Zdecydowanie lepsza bedzie ta
http://sklep.kg.net.pl/drukarka-atramen ... 18696.html

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 24 Lip 2009, 14:28 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Lip 2007, 15:20
Pochwały: 36
filip11 nie wiem w jakim celu odkopujesz dwu letnie tematy ,autor tematu z pewnością dokonał już zakupu baaaaardzo dawno temu .

Profil E-mail  
    unknownunknown
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 6 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Biznes reklamowy:D oraz Logistyka światowych przedsiębiorstw.

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group