Witam muszę koniecznie wiedzieć co kupić mam drukarkę hp deskjet d1460 i sączył się tusz chciałem kupić oryginała ale kosztuje 50zl chciałbym taniej znalazłem zamiennika za 8zł i 18zł. Czym się roŻni zamiennik od oryginała? Proszę o szybka odpowiedz bo jeszcze dzisiaj muszę kupić. p.s nie drukuję duŻo!!!
Ja mam drukarę Brother DCP-150c. Jak drukuję na zamiennikach to jest róŻnica w jakości wydruku. Jak Ci zaleŻy na jakości to kup orginały.
Caval
Wysłany: 12 Lut 2009, 19:41
Specjalista
Dołączenie: 19 Sie 2008, 21:23 Posty: 631 Miejscowość: WrCk
RóŻni się głównie jakością, ale jak chcesz drukować tekst to nie ma większej róŻnicy.
trophy250
Wysłany: 12 Lut 2009, 19:55
Bywalec
Dołączenie: 17 Paź 2008, 09:20 Posty: 84
Chcę tylko raz na jakiś czas prace wydrukować czy coś takiego. mam do wyboru 5ml i 20 ml co wybrać w starej miałem 5ml czy będzie pasować większa pojemność w opisie pisało Że moja drukarkę obsługuję
JeŻeli podają Że drukarka obsługuje to MA OBS£U¯YÆ i basta. Jeśli chodzi o cenę to róŻnica jest w napełnieniu kasety. HP ma tą zaletę Że głowice są w kasecie a nie w wózku co praktycznie eliminuje moŻliwość zaschnięcia/uszkodzenia głowicy. Ja testowałem produkty kilku dostawców z "alledrogo" i jeszcze się nie naciąłem. W pamięci utknęla mi nazwa firmy "alfaprint" dobra cena i jakość bez zarzutów.
rocksky
Wysłany: 22 Maj 2011, 18:38
Lamer
Dołączenie: 22 Maj 2011, 18:30 Posty: 2
w przypadku zamienników ważne jest żeby trafić na dobrą firmę, ja zamawiam na i tusze są dobrej jakości, nie rozmazują się i na długo starcza