Notebook od 2100 do 3100zł.
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 31 Lip 2010, 15:22

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

PostWysłany: 12 Maj 2009, 16:30 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Lut 2008, 21:00
Pochwały: 3
Witam! Zamierzam kupić notebooka. Do czego ma słuŻyć? Do przeglądania neta, pisania tekstów, słuchania muzy i oglądania filmów. Z pieniąŻkami jest róŻnie, albo taniej, albo droŻej. Najlepiej jakby to był sklep, w którym moŻna brać na raty. Ale juŻ koniec gadania na temat finansów. Laptop oczywiście musi mieć Windowsa (niestety), matrycę min 15", procek intela, grafę nVidii lub Radka (min. 512mb, w coś by się jeszcze pograło) no i dysk min. 320GB (lub 250), ramu teŻ Żeby było sporo ;p. Myślałem nad jakiś Asusem, ale HP, Toshiba lub Dell wchodzą w grę. A i jeszcze myślałem nad zakupem komputera w Październiku lub w lato (1. Ceny 2. ¯eby juŻ 7 OEM'owcy instalowali). Co proponujecie?
Dzięki za podpowiedzi.
Z góry pozdrawiam
goral .

unknownunknown

PostWysłany: 12 Maj 2009, 17:32 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Sie 2006, 11:20
Pochwały: 15
MoŻe coś takiego ASUS M51VA :arrow: http://www.allegro.pl/item629271088_asu ... torba.html
goral napisał(a):
A i jeszcze myślałem nad zakupem komputera w Październiku lub w lato (1. Ceny 2. ¯eby juŻ 7 OEM'owcy instalowali). Co proponujecie?
MoŻesz się wstrzymać z kupnem laptopa do momentu kiedy juŻ będzie windows 7 instalowany ale moŻesz równieŻ go kupić i poczekaj kiedy będzie moŻliwy upgrade z visty do win7 (chociaŻ nie wiadomo czy będzie taka opcja) :arrow: http://www.technonews.pl/Technonews/1,9 ... roku_.html

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 12 Maj 2009, 20:50 

Dołączenie: 29 Paź 2008, 19:54
Tu masz taki laptop, oczywiście są inne:

http://jackomp.pl/asus-171-wxgacs-turio ... -p-79.html

W tym sklepie bierzesz na raty ¯agiel, wiem Że są małe odsetki i sam kurier przyjeŻdza z umowa :D

aaa... moŻesz teŻ na gg porozmawiać z handlowcem, bo czasem mają jakieś dobre laptopy które dopiero przyszly do sklepu i nie zdarza wlozyc na strone:)

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 12 Maj 2009, 22:49 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

goral napisał(a):
procek intela

Jasno się chyba wyraziłem, nie? Nie chcę Żadnego chłamu z AMD, ale doceniam trud kolegi.

unknownunknown

PostWysłany: 12 Maj 2009, 23:34 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Gru 2007, 13:54
Miejscowość: Krak
Pochwały: 17
@góral wyluzuj na razie, bo moŻe się okazać Że za te 3-4miesiące kupisz lapka który teraz stoi pięć tysia 8-)

unknownunknown

PostWysłany: 13 Maj 2009, 07:03 

Dołączenie: 29 Paź 2008, 19:54
Musze Was zmartwic, nie liczcie na spadek za 4 miesiecy, a nawet za pol roku!!! Sprzedaz komputerow w Polsce spadla o 30% i hurtownie padaja, dolar jest drogi, na wakacje zawsze drozeje, nie ma co liczyc narazie na spadki, hurtownie musza odzyskac swoje, a co do Intela goral, to chyba nie problem wejsc na strone sklepu i znalesc sobie intela, albo nawet poprosic sprzedawce na gg to z twego lenistwa, napewno Ci pomoze

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 13 Maj 2009, 08:40 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Lip 2007, 15:20
Pochwały: 30
Graver napisał(a):
a co do Intela goral, to chyba nie problem wejsc na strone sklepu i znalesc sobie intela, albo nawet poprosic sprzedawce na gg to z twego lenistwa, napewno Ci pomoze

Nie sztuka wybrać pierwszego lepszego ,lub tego który wciśnie ci sprzedawca a potem pluć sobie w brodę .

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 13 Maj 2009, 14:24 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Graver napisał(a):
Musze Was zmartwic, nie liczcie na spadek za 4 miesiecy, a nawet za pol roku!!! Sprzedaz komputerow w Polsce spadla o 30% i hurtownie padaja, dolar jest drogi, na wakacje zawsze drozeje, nie ma co liczyc narazie na spadki, hurtownie musza odzyskac swoje, a co do Intela goral, to chyba nie problem wejsc na strone sklepu i znalesc sobie intela, albo nawet poprosic sprzedawce na gg to z twego lenistwa, napewno Ci pomoze

Jak po wiedział @ija to nie jest moje lenistwo, wiem co szukać, nawet napisałem Że myślę nad M50/N50... Po prostu chciałem się zapytać o zdanie... A Że sprzedaŻ spadła... to raczej zostawię bez komentarza... dla tego towary tanieją a nie droŻeją, bo nie są usuwane z magazynów...

unknownunknown

PostWysłany: 13 Maj 2009, 17:36 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Sory za następny post, ale moŻecie jeszcze coś podpowiedzieć?

unknownunknown

PostWysłany: 28 Sie 2009, 21:41 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Hej!
To znowu ja. Do stycznia muszę kupić noteboka. Mam tu kilka propozycji:
Lenovo IdeaPad Y530 (59-020678) LED - http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... 9_LED.html
DELL Studio 1555 - http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... 320GB.html
Asus X61SL-6X200C - http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... X200C.html
Moim rywalem jest Lenovo, aczkolwiek jeszcze nie skończyłem poszukiwań. Może jeszcze ew. popatrzyłbym na Toshiby, do których ostatnio podchodzę nieco sceptycznie i na MSI. Co wy na to? A jeszcze jedno: jeszcze jaki sklep wybrać, ponieważ nie będę płacił gotówką, lecz brał na raty.

WindowsXPFirefox

PostWysłany: 28 Sie 2009, 21:53 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 37
@goral - lepiej szukaj już następcy y530, jest nim y550 ;) O y530, y550 i o Studio 1555 jest wiele dobrych opinii i są ostatnio dość często kupowane. Co do Asus'a to jeszcze o tej serii nie czytałem ;) ale Asus to Asus więc powinno być dobrze. Do Toshiby też podchodzę raczej sceptycznie, wykonanie, bateria(jakoś Toshiby nigdy nie miały wysokich osiągów) i ten błyszczący plastik(a nawet błyszczące klawisze) przy większości modeli(o ile nie przy wszystkich) mnie odstrasza. MSI wydało ostatnio parę ciekawych modeli na grafice Radeona HD z serii 4xxx ;D Wykonanie i reszta są raczej na dobrym poziomie. Czasem zaglądam na pewnie forum notebookowe żeby zaktualizować wiedzę, ale nie pomagam tam xD

Autor postu otrzymał pochwałę

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 28 Sie 2009, 22:22 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Jeszcze wylookałem coś takiego:
HP ProBook 4710s - http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... AV%29.html
HP ProBook 4510s - http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... EA%29.html
oraz jakąś Toshibę Satellite L500-12V, którą wstawiłem żeby zapytać się czemu tak tanio za taki conf, do tego w komputroniku! - http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... 0-12V.html
Co też o tym myślicie?

WindowsXPFirefox

PostWysłany: 29 Sie 2009, 06:06 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Paź 2006, 12:25
Miejscowość: /home/buker/Desktop
Pochwały: 9
aim92 napisał(a):
poczekaj kiedy będzie moŻliwy upgrade z visty do win7 (chociaŻ nie wiadomo czy będzie taka opcja)

Kod:
Microsoft uruchomił 26 czerwca "Windows 7 Upgrade Program", pozwalający na uaktualnienie do Windows 7 tym, którzy zakupią Windows Vista po tym terminie.[ Otrzymywana wersja systemu będzie zależeć od zakupionej edycji Windows Vista według poniższej tabeli:
Edycja Windows Vista kwalifikująca do aktualizacji:    Docelowa edycja Windows 7:    Termin: rozpoczęcia programu
Windows Vista Home Basic  |   Brak możliwości aktualizacji |
Windows Vista Home Premium |    Windows 7 Home Premium |   od 26 czerwca 2009
Windows Vista Business |    Windows 7 Professional |
Windows Vista Ultimate |    Windows 7 Ultimate |

www.polish-lockerz.info

Profil E-mail  
    LinuxFirefox

PostWysłany: 29 Sie 2009, 11:14 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

BukeR napisał(a):
aim92 napisał(a):
poczekaj kiedy będzie moŻliwy upgrade z visty do win7 (chociaŻ nie wiadomo czy będzie taka opcja)

Kod:
Microsoft uruchomił 26 czerwca "Windows 7 Upgrade Program", pozwalający na uaktualnienie do Windows 7 tym, którzy zakupią Windows Vista po tym terminie.[ Otrzymywana wersja systemu będzie zależeć od zakupionej edycji Windows Vista według poniższej tabeli:
Edycja Windows Vista kwalifikująca do aktualizacji:    Docelowa edycja Windows 7:    Termin: rozpoczęcia programu
Windows Vista Home Basic  |   Brak możliwości aktualizacji |
Windows Vista Home Premium |    Windows 7 Home Premium |   od 26 czerwca 2009
Windows Vista Business |    Windows 7 Professional |
Windows Vista Ultimate |    Windows 7 Ultimate |

@aim92 swój post napisał w kwietniu więc nie było w 100% pewne że ten program będzie!

WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 29 Sie 2009, 11:42 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Gru 2007, 13:54
Miejscowość: Krak
Pochwały: 17
Dell XPS M1530

Windows7Firefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group