Ja sam posiadam 943NW o którym pisał Aim.
Zalety:
- Programowalny klawisz(licząc od lewej to drugi) - możemy pod nim w menu zaprogramować szybkie uruchomienie danego podmenu np. "Image size" - zmianę obrazu z Wide na Auto(w programie auto nie rozciąga obrazu na cały ekran przy mniejszej rozdziałce), "MagicBright"-zmiana profili(Internet, Game, Dynamic), "MagicColor"-jakaś funkcja poprawiania barw, nie używałem jej raczej nigdy, teraz ją włączyłem xD , ColorEffect-zmiana kolorów całego monitora na np. zielony, szary itp. Ja mam pod tym klawiszem ustawioną opcję MagicBright
- kontrast 8000:1 jednak tylko w profilu MagicBright o nazwie Dynamic. Profil ten najlepiej włączać gdy zajmujemy się obróbką zdjęć, inaczej nie ma sensu bo ekran będzie się przyciemniał i rozjaśniał co chwilkę gdy wejdziemy w ciemne miejsce w grze lub odwiedzimy ciemniejszą stronę www

Trochę to wkurza, korzystam tylko z profili Internet i Game, czasem Movie ale to prawie to samo co profil Game. Czasem włączę Dynamic jak widzę że czerń nie jest czernią
Wady:
- czasem w nocy trudno zmienić profil podświetlenia pomimo programowalnego klawisza np. z Internet do profilu Game bo wszystko jest płaskie na przodzie i nie podświetlane
- ma tylko złącze D-SUB
- prawdopodobnie przez to że ma D-SUB dziwnie wygląda obraz w grach jak wyłączę synchronizację pionową, dzieli się na 3 części podczas ruchu np. gostka w CSie, może u wszystkich tak jest bo monitor przyjmie tylko max 75Hz a tu mu idzie 100 i nie wyrabia.
- niebieska dioda w stanie czuwania troszkę razi i miga, wolał bym pomarańczową lekko świecąca.