Witam Mam problem z Ubuntu 9.10. A mianowicie nie mogę ustawić efektów wizualnych na poziomie normalnym w preferencjach wyglądu. Najpierw jest "wyszukiwanie dostępnych sterowników" a potem komunikat "Efekty pulpitu nie mogły zostać włączone". Moja karta graficzna to ATI Radeon 9550 128MB. Wcześniej mi pykało to ale ostatnio mi się przestawiło na brak efektów;/ Na 9.04 efekty mi pykały nawet na dodatkowych. Więc sprzęt odpada. Żadnych sterów dodatkowych nie instalowałem. Co mogło się stać?? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam:)
Możesz je zainstalować ale będziesz musiał je kompilować. EnvyNG jest chyba w menu Aplikacje -> Inne
adamgrabowski
Wysłany: 01 Gru 2009, 21:09
Nowy na forum
Dołączenie: 06 Lut 2009, 18:30 Posty: 18
No jest ale jak chce włączyć to pisze:
Cytuj:
Wystąpił błąd inicjowania Catalyst Control Panel Edycja LInux. Przyczyny mogą być następujące: Nie został zainstalowany żaden sterownik graficzny ATI albo sterownik ATI działa nieprawidłowo Zainstaluj sterownik ATI lub skonfiguruj go używając programu aticonfig.
Albo:
Cytuj:
Nie można uruchomić "ATI Catalyst Control Center (Administrative)" Nie można wykonać procesu potomnego "amdxdg-su" (No such file or directory)
Instalowałeś z envyNG ? Jak kupowałem komputer specjalnie wybrałem słabszego GF9600 zamiast jakiegoś radka HD4xxx ze względu na ubuntu i problemy ze sterownikami.
adamgrabowski
Wysłany: 01 Gru 2009, 21:26
Nowy na forum
Dołączenie: 06 Lut 2009, 18:30 Posty: 18
Więc cóż mam czynić??
Crowman
Wysłany: 01 Gru 2009, 22:21
Admin
Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54 Posty: 6038 Miejscowość: z repozytorium