|
| Autor |
Wiadomość |
|
cosmol
|
Wysłany: 17 Lut 2010, 17:26 |
|
 |
| Nowy na forum |
 |
Dołączenie: 17 Lut 2010, 17:21 Posty: 7
|
|
Czołem forumowicze. Zamierzam kupić laptopa między 2500-3000zł. Poszedłem na studia i bez kompa to jak bez ręki. Problem w tym że nie znam sie za bardzo na tych wszystkich ramach, procesorach, grafikach itp. Gadałem z moim kuzynem i powiedział mi że mam znaleźć coś co ma: - matrycę 15,6 - dwurdzeniowego procka - system koniecznie 7 i żadnych wynalazków w postaci visty - i dysk twardy ponad 300 GB - 3 GB ramu
Znajomy mojej dziewuszki kupił ostatnio w Komputroniku HP Pavilion dv6-1302sw co o tym myślićie?? Bo mi HP to sie zawsze kojarzył z drukarkami a nie laptopami...;/
Pozdro
|
|
|
|
 |
|
Linki Sponsorowane
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
thomas_k
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 17:21 |
|
 |
| Lamer |
 |
Dołączenie: 12 Lut 2010, 21:45 Posty: 3
|
Wszystkie parametry jakie wymieniłeś ma Acer Aspire 7530G (tu masz linka --> http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... 53G32.html ). Do tego ma dobrą a nawet bardzo dobrą (jak na ta cenę) kartę graficzną – GeF 9600M GS . Weź poczytaj o nim trochę i zobaczysz że nie jest taki zły:-). I polecam ci go z jednego powodu – bo ma właśnie Vistę i tu pełna zgoda Krzysztofersonem. Dla mnie „siódemka” jest systemem niesprawdzonym i nie wiadomo czego się można po nim spodziewać. A jak tak naprawdę nie chcesz tej Visty do dokup sobie „siódemke” i wyjdzie cie to ok. 2700zł.
|
|
|
|
 |
|
telin78
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 18:17 |
|
 |
| Nowy na forum |
 |
Dołączenie: 12 Lut 2010, 13:25 Posty: 14
|
|
No jak dla mnie to chwilowo większym wynalazkiem jest właśnie Winda "7", Vista jakoś działa i całkiem sprawnie po SP-kach.
Co do lapka - po grafach awaryjności wygląda na to, że lapki HP są obecnie jednymi z najbardziej zawodnych sprzętów, zarówno jeśli chodzi o 2 jak i 3-letnie sprzęty. Więc nie wiem czy chcesz "ryzykować".
Poszperaj sobie za Lenovo Y530 / Y550 - fajny sprzęcik, mocne bebechy i dobra cena.
Wskazany lapek Acera wygląda oki, szczególnie za tą cenę. Ja wolę procki Intela, ale przy tej cenie nie ma co narzekać, a jeśli to ma być multimedialny sprzęt to 17'' jak znalazł, choć podejrzewam, że 15'' też się znajdzie w tej cenie i z dobrym sprzętem na pokładzie.
|
|
|
|
 |
|
TRE
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 19:32 |
|
Dołączenie: 21 Wrz 2009, 10:35 Posty: 34
|
|
Niestety nie moge sie zgodzic,Hp to jedna z lepszych marek laptopów,natomiast minusem pavilionów jest ich szybkie nagrzewanie sie. Wybór Lenovo Y550 też bedzie bardzo dobry,to solidna marka z przyzwoita konfiguracja,zarówno do pracy jak i nowszych gierek.
|
|
|
|
 |
|
Crowman
|
Wysłany: 05 Mar 2010, 21:05 |
|
 |
| Admin |
 |
Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54 Posty: 6041 Miejscowość: z repozytoriumPochwały: 20
|
HP godne polecenia... hehe  Dobry dowcip na zakończenie dnia  Co do Lenovo, to uważaj jakiego Y550 bierzesz (daj link do konfiguracji) bo jest kilka konfigów w tej samej budzie.
|
|
|
|
 |
|
goral
|
Wysłany: 29 Mar 2010, 17:32 |
|
Dołączenie: 19 Lut 2008, 21:00 Posty: 1546Pochwały: 3
|
Czyli jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają niedoświadczeni użytkownicy  . Polecam, tak jak Crow lenovo Y550. Oczywiście uważać na konf, zamiast C2D mogą trafić się o wiele słabsze Pentium. Proponowałbym się także rozejrzeć wokół Asusów i HP. A co do OS - 7 to jest dopiero wynalazek. Vistacz z paskiem od KDE. Prawdę mówiąc nie widzę różnicy pomiędzy Vistą z SP1 a 7  . Nie musisz także brać na siłę tego "czegoś". W końcu masz wolność wyboru - możesz zrezygnować w ogóle z OS i skorzystać z darmowej alternatywy OpenSource - do studiowania na pewno by wystarczyło, zważając iż zapewne nie kształcisz się w kierunku technicznym  .
|
|
|
|
 |
|
|