Laptop od 2500 do 3000 zł
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 20:19

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 17 Lut 2010, 17:26 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 17 Lut 2010, 17:21
Czołem forumowicze.
Zamierzam kupić laptopa między 2500-3000zł. Poszedłem na studia i bez kompa to jak bez ręki. Problem w tym że nie znam sie za bardzo na tych wszystkich ramach, procesorach, grafikach itp. Gadałem z moim kuzynem i powiedział mi że mam znaleźć coś co ma:
- matrycę 15,6
- dwurdzeniowego procka
- system koniecznie 7 i żadnych wynalazków w postaci visty
- i dysk twardy ponad 300 GB
- 3 GB ramu

Znajomy mojej dziewuszki kupił ostatnio w Komputroniku HP Pavilion dv6-1302sw co o tym myślićie?? Bo mi HP to sie zawsze kojarzył z drukarkami a nie laptopami...;/

Pozdro

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 17 Lut 2010, 21:29 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 14 Lut 2010, 19:26
Kuzyn dobrze gada, chociaz w dwóch kwestiach bym sie z nim nie zgodzil - w wielkosci matrycy i wyborze windowsa. Co do ekranu to od razu brałbym siedemnastkę i nie przejmował sie trochę wiekszymi gabarytami, na codzień tego po prostu nie odczujesz. HPek o którym piszesz jest w sumie ok, ale ma jedną wadę w postaci błyszczącej matrycy. Przy używaniu np. na świeżym powietrzu trudno jest coś z monitora odczytać. Jednakże wiele sprzętów tak ma i raczej to ich nie dyskwalifikuje. Przeglądając net przychodzi mi do głowy jeszcze jeden model który możesz kupić, Acer Extensa 7630G. Matryca jest 17-calowa a bebechy podobne jak we wspomnianym HP. Pewnie kuzyn będzie narzekał, że ma wgraną vistę a nie "7", ja jednak nie podzielam opinii że vista to niestabilny i nieprzejrzysty szajs. Jak sie przyzwyczaisz to naprawdę jest w miare przyjazny w użytkowaniu :)

Profil E-mail  
    WindowsVistaSafari

PostWysłany: 20 Lut 2010, 17:21 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 12 Lut 2010, 21:45
Wszystkie parametry jakie wymieniłeś ma Acer Aspire 7530G (tu masz linka --> http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... 53G32.html ). Do tego ma dobrą a nawet bardzo dobrą (jak na ta cenę) kartę graficzną – GeF 9600M GS . Weź poczytaj o nim trochę i zobaczysz że nie jest taki zły:-).

I polecam ci go z jednego powodu – bo ma właśnie Vistę i tu pełna zgoda Krzysztofersonem. Dla mnie „siódemka” jest systemem niesprawdzonym i nie wiadomo czego się można po nim spodziewać. A jak tak naprawdę nie chcesz tej Visty do dokup sobie „siódemke” i wyjdzie cie to ok. 2700zł.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 20 Lut 2010, 18:17 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 12 Lut 2010, 13:25
No jak dla mnie to chwilowo większym wynalazkiem jest właśnie Winda "7", Vista jakoś działa i całkiem sprawnie po SP-kach.

Co do lapka - po grafach awaryjności wygląda na to, że lapki HP są obecnie jednymi z najbardziej zawodnych sprzętów, zarówno jeśli chodzi o 2 jak i 3-letnie sprzęty. Więc nie wiem czy chcesz "ryzykować".

Poszperaj sobie za Lenovo Y530 / Y550 - fajny sprzęcik, mocne bebechy i dobra cena.

Wskazany lapek Acera wygląda oki, szczególnie za tą cenę. Ja wolę procki Intela, ale przy tej cenie nie ma co narzekać, a jeśli to ma być multimedialny sprzęt to 17'' jak znalazł, choć podejrzewam, że 15'' też się znajdzie w tej cenie i z dobrym sprzętem na pokładzie.

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 20 Lut 2010, 19:32 
Awatar użytkownika

Dołączenie: 21 Wrz 2009, 10:35
Niestety nie moge sie zgodzic,Hp to jedna z lepszych marek laptopów,natomiast minusem pavilionów jest ich szybkie nagrzewanie sie. Wybór Lenovo Y550 też bedzie bardzo dobry,to solidna marka z przyzwoita konfiguracja,zarówno do pracy jak i nowszych gierek.

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 05 Mar 2010, 21:05 
Admin
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54
Miejscowość: z repozytorium
Pochwały: 20
HP godne polecenia... hehe ;) Dobry dowcip na zakończenie dnia :)
Co do Lenovo, to uważaj jakiego Y550 bierzesz (daj link do konfiguracji) bo jest kilka konfigów w tej samej budzie.

UbuntuFirefox

PostWysłany: 21 Mar 2010, 14:35 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 20 Mar 2010, 12:04
ja proponuje Lenovo ideapad Y530.http://www.allegro.pl/item956152924_lap ... _win7.html - tu masz linka.
życzę miłego zakupu.

Profil E-mail  
    WindowsVistaFirefox

PostWysłany: 27 Mar 2010, 18:20 
Komputerowiec
Komputerowiec

Dołączenie: 18 Lut 2009, 18:20
Ja ci polecam Samsunga R580:
http://allegro.pl/item971067599_samsung ... _mysz.html

chyba najlepsza oferta w tej cenie, no i na tej aukcji z całym zestawem...

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 29 Mar 2010, 17:32 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Lut 2008, 21:00
Pochwały: 3
Czyli jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają niedoświadczeni użytkownicy ;).
Polecam, tak jak Crow lenovo Y550. Oczywiście uważać na konf, zamiast C2D mogą trafić się o wiele słabsze Pentium. Proponowałbym się także rozejrzeć wokół Asusów i HP.
A co do OS - 7 to jest dopiero wynalazek. Vistacz z paskiem od KDE. Prawdę mówiąc nie widzę różnicy pomiędzy Vistą z SP1 a 7 ;). Nie musisz także brać na siłę tego "czegoś". W końcu masz wolność wyboru - możesz zrezygnować w ogóle z OS i skorzystać z darmowej alternatywy OpenSource - do studiowania na pewno by wystarczyło, zważając iż zapewne nie kształcisz się w kierunku technicznym ;).

WindowsVistaFirefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Czy towar wydostaje się tylnymi drzwiami oraz polsko pozwól żyć...

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group