Ktory monitor jest lepszy ?
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 09 Lut 2012, 20:20

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

PostWysłany: 23 Sie 2006, 17:17 
Witam.
Mam mozliwosc sprowadzenia zza granicy monitory. Jednak nie jestem ekspertem w tej o to dziedzinie , dlatego tez bardzo bym prosil ekspertow oraz ludzi ktorzy znaja sie na monitorach o opinie.

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp ... 2295055252

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp ... 2808997046

Sa tu te 2 monitory. Jakbyscie mogli napisac ktory lepszy , czy sie rozni , jakie ma zalety i wady .
JednakŻe chcialbym tez miec gartske informacji o monitorach i z tym naplywa koljene moje pytanie . Na jakie parametry patrzec w monitorach LCD ???

Z gory thx :) Licze iz mi pomozecie :) .

unknownunknown

PostWysłany: 20 Gru 2006, 14:14 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Paź 2006, 12:25
Miejscowość: /home/buker/Desktop
Pochwały: 9
Ten Samsung SyncMaster jest dosyć dobry, poniewaŻ ma czas reakcj równy 8 ms co w porównaniu do konkurenta jest duŻo lepszym wynikiem. W dodatku Samsung ma wyŻszą rozdzielczość oraz mniejszą plamke. Czyli wybrałbym bez chwili zastanowienia Samsunga. :!: ;-)

[ Dodano: 2006-12-20, 14:16 ]
A co do parametrów to patrz przy wyborze na plamkę(im mniejsza tym lepiej), czas reakcji(podobnie-czym mniejszy tym lepszy i 6ms to minimum do długiej i wygodnej pracy), kąty widzenia oraz rozdzielczość. ;-)

Profil E-mail  
    unknownunknown

PostWysłany: 18 Lis 2009, 12:03 
Lamer
Lamer

Dołączenie: 18 Lis 2009, 11:50
Ja mam monitor z Iyamy 24. Nie spotkałam się na forum z opiniami na temat tej firmy. To typowy monitor dla tych, którym zależy na jakości, a nie na wyglądzie. Yiama ma naprawdę prosty design, zredukowany do minimum i tylko tyle mu można zarzucić. Poza tym działa bez zarzutu, świetnie się na nim ogląda filmy, jakość obrazu znakomita.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 18 Lis 2009, 17:11 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Gru 2007, 13:54
Miejscowość: Krak
Pochwały: 26
:!! :!! :!!

Windows7Firefox

PostWysłany: 20 Gru 2009, 12:05 
Bywalec
Bywalec

Dołączenie: 01 Mar 2009, 20:19
jeśli chodzi o specyfikacje, to najważniejszymi parametrami są:
- rodzaj matrycy (ma największe znaczenie i zawsze trzeba dobierac tak aby była najlepiej dopasowana do naszych potrzeb)
- rozdzielczośc (ze względu na możliwości sprzętowe - rozpatrywane pod kątem gier)
- rodzaj i ilośc złączy
- kontrast statyczny
i trochę mniej ważne ze względu na to że trochę naciągane....czas reakcji i kontrast dynamiczny

A co do producentów, którzy oferują wysoką jakośc w przystępnej cenie to z pewnością jest to LG, Iiiyama, Samsung, Asus...itp
PS
warto jeszcze zwrócic uwagę na gwarancję. Na takie aspekty jak np. u LG dodatkowa ochrona na wszystkie pixele i subpixele.

Profil E-mail  
    Windows7Firefox

PostWysłany: 20 Gru 2009, 13:38 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 15 Gru 2009, 20:02
ja bym brał pierwszy, lepsze parametry

Profil E-mail  
    WindowsXPSafari

PostWysłany: 21 Gru 2009, 11:42 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Paź 2006, 12:25
Miejscowość: /home/buker/Desktop
Pochwały: 9
Czytanie ze zrozumieniem się kłania napisał(a):
PostWysłany: 23 Sie 2006, 17:17

b-(
:!!

Profil E-mail  
    DebianIceweasel

PostWysłany: 30 Gru 2009, 18:21 
Bywalec
Bywalec

Dołączenie: 01 Mar 2009, 20:19
Temat trochę stary ale zawsze może ktoś zajrzeć i przeczytać to co ciekawsze...

Profil E-mail  
    Windows7Firefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8 posty(ów) ] 

Ciekawe tematy: Firma Informatyczna oraz dotacje POKL

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group