Teraz jest 23 paź 2014, 22:55


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 02 kwi 2010, 10:26 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 02 kwi 2010, 10:25
Posty: 12
Witam

Mam pewien problem, a mianowicie chodzi o to, że mam konto z ograniczeniami. Mój starszy brat zrobił siebie administratorem, żeby zrobić mi na złość. Chciałbym zainstalować pewną grę, lecz ograniczenia mi na to nie pozwalają. Chciałbym prosić was o pomoc. (wyprzedzając wasze pytania -Brata nie da się namówić). Interesuje mnie instalacja tej gry w jakikolwiek sposób, aby nie zostawić po tym śladów (prócz gry). Słyszałem, że można to zrobić w trybie awaryjnym, jednak ja jestem amatorem i nie mam doświadczenia. Proszę pomóżcie mi jak mogę to zrobić?


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 02 kwi 2010, 12:58 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sie 2006, 11:20
Posty: 1509
Wchodzisz w tryb awaryjny (klawisz F8) -> Administrator -> Ustawiasz sobie admina w panelu sterowania (Konta użytkowników).


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 05 kwi 2010, 16:59 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 02 kwi 2010, 10:25
Posty: 12
Bardzo mi przykro "aim92", ale ten sposób nie działa na moim komputerze.. Proszę o inny.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 05 kwi 2010, 17:14 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 paź 2006, 20:54
Posty: 6044
Lokalizacja: z repozytorium
jak to nie działa?
To na ekranie logowania dwa razy wciśnij Ctrl + Alt + Del i wtedy zaloguj się na Administratora.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 05 kwi 2010, 17:42 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sty 2007, 15:38
Posty: 3527
Lokalizacja: Bąbowa
Ctrl+alt+del nie działa z tego co wiem na win7/Vista bo tam konto Admina jets standardowo wyłączone(ale mogę się mylić). Niech nam @patrosobol powie jaki system ma ;P


Nie ważne jakiego Windowsa ma, może użyć OPHcrack - http://ophcrack.sourceforge.net/downloa ... ype=livecd

instrukcja tu:
http://poradyisztuczki.blogspot.com/200 ... -haso.html

Tym programem poznasz hasło administratora(brata). Potrzeba tylko chwilkę czasu aby pobrać obraz ISO i czystą płytkę CD aby wypalić obraz iso.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 05 kwi 2010, 17:50 
Informatyk
Informatyk

Dołączył(a): 03 mar 2010, 23:05
Posty: 262
Z tego co widać autor ma Windows XP,chyba ze pisze z innego kompa.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 05 kwi 2010, 18:57 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 02 kwi 2010, 10:25
Posty: 12
Mam SPEED XP PRO 2008, to jest jakby windows xp ale odtłuszczony. Podchodzi trochę do visty.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 05 kwi 2010, 19:00 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 02 kwi 2010, 10:25
Posty: 12
I istnieje pewien szkopuł, gdyż nie mam przegrywarki. : /. To trochę utrudnia pracę z OPHcrack... Musi być inny sposób ;/


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 05 kwi 2010, 23:01 
Informatyk
Informatyk

Dołączył(a): 03 mar 2010, 23:05
Posty: 262
Nie wiem czy ten Windows posiada konto administratora,czy może zostało osunięte,ze względów bezpieczeństwa(żeby np.ktoś niepowołany nie próbował się na nie dostać).


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 06 kwi 2010, 09:18 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sty 2007, 15:38
Posty: 3527
Lokalizacja: Bąbowa
Ale z tego co wiem to w systemie musi być minimum 1 administrator. Gdzieś widziałem program co na koncie użytkownika ustawia uprawnienia administratora czy jakoś tak ale nie pamiętam nazwy, potem nad tym posiedzę ;)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 06 kwi 2010, 09:21 
Informatyk
Informatyk

Dołączył(a): 03 mar 2010, 23:05
Posty: 262
Właśnie chyba konto admina tworzy się podczas instalacji i to by było konto brata,ale nie jestem pewien nigdy nie interesowałem się na tyle przeróbkami xp ponieważ i tak do codziennego użytku niezbyt dobrze się nadają.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 06 kwi 2010, 10:22 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 02 kwi 2010, 10:25
Posty: 12
To jest znana przeróbka windowsa. SPEED XP PRO 2008. I musi być jakiś sposób, żeby bez hasła dostać się na konto administratora, lub zainstalować jakąś grę... : /


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: konto z ograniczeniami
PostNapisane: 06 kwi 2010, 10:38 
Informatyk
Informatyk

Dołączył(a): 03 mar 2010, 23:05
Posty: 262
A jak próbowałeś włączyć ten tryb awaryjny?Podczas włączania kompa czy przy włączonym już bo aim trochę to nie sprecyzował.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 06 kwi 2010, 18:12 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączył(a): 02 kwi 2010, 10:25
Posty: 12
Zrestartowałem komputer, i w czasie ponownego uruchamiania Wciskałem F11, następnie ukazały się napisy z których wybrałem "Tryb Awaryjny" chyba tak to pisało w każdym bądź razie o to chodziło. Czekałem parę, aż chwil komputer się uruchomił i ukazało mi się okno startowe w małej rozdzielczości gdzie pisało "Wybierz swoją nazwę użytkownika", lecz nie było ikon które mógłbym wybrać.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 06 kwi 2010, 18:25 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 sty 2007, 15:38
Posty: 3527
Lokalizacja: Bąbowa
Wciśnie wtedy Ctrl alt i Del 2 razy :)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Moderator: Cactooz Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości



Szukaj:


Podobne tematy na forum:


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net