Teraz jest 22 lis 2014, 00:50


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Komputer do 1500 złotych
PostNapisane: 02 lip 2011, 12:12 
Lamer
Lamer

Dołączył(a): 02 lip 2011, 12:10
Posty: 1
Witam!
Chcę złożyć komputer, ale za bardzo się na tym nie znam. :/
Komputer miałby być przeznaczony do gier...
Budżet wynosi w okolicach 1500zł.
Liczę na Waszą pomoc.

edit: Nazywaj właściwie tematy //TwoScars


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Komputer do 1500 złotych
PostNapisane: 09 lip 2011, 15:46 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2008, 21:00
Posty: 1552
Z takim budżetem nie złożysz ŻADNEGO zestawu do gier. Jedynym rozwiązaniem (wg. mnie nawet lepszym) byłoby kupno konsoli, ale jeżeli naprawdę zależy Tobie na nowym komputerze to dozbieraj ok 500 do 1000zł.
Pozdrawiam.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Komputer do 1500 złotych
PostNapisane: 09 lip 2011, 21:27 
Specjalista
Specjalista

Dołączył(a): 08 lip 2010, 00:49
Posty: 776
Lokalizacja: Rzeszów
goral napisał(a):
Z takim budżetem nie złożysz ŻADNEGO zestawu do gier. Jedynym rozwiązaniem (wg. mnie nawet lepszym) byłoby kupno konsoli, ale jeżeli naprawdę zależy Tobie na nowym komputerze to dozbieraj ok 500 do 1000zł.
Pozdrawiam.

Nonsens. Są Phenomy X2 w niskich cenach, a od biedy kastrowane Athlony X2. RAM nie jest drogi, dysk tym bardziej. Najdroższa grafa, ale z takiej low cost kupy to bez problemu 5770 i mu śmiga.

Wciskajcie dalej kity o konsoli, a potem czytajcie tematy "Skąd ściągnąć grę na konsolę?".


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Komputer do 1500 złotych
PostNapisane: 10 lip 2011, 09:17 
Specjalista
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2010, 19:21
Posty: 971
Lokalizacja: Obecnie Bydgoszcz
Kupiłby sobie PS3, to i tak musiałby kupować cholernie drogie gry konsolowe, więc byłoby to tylko dodatkowe pudło w domu. Zamiast upakować wszystko w jedną budę i kupować o wiele tańsze gierki. A co - taki Crysis niedługo zawita w Taniej Sieri/Super klasyka itd, za 39,99 zł. :P


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2011, 12:19 
HAKER
HAKER
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 paź 2006, 20:54
Posty: 6044
Lokalizacja: z repozytorium
No cóż. Trzeba było sobie wziąć telefon u normalnego operatora. Mnie PS3 kosztował... 1PLN. Ale jak się ma kolory pomarańczy, zieleni czy magenta... cóż... peszek. A poza tym, za 1500zł to się nie złoży kompa do gier. Maszynę do pisania to proszę bardzo. Ale na takim budżecie to już nawet DNF nie pochodzi... nie mówiąc o grach bardziej wymagających... a co do PS3 i ściągania gier - każdemu, kto przerobi swoją konsolę bardzo współczuję. Mnie tam się nie chce gwarancji tracić. Do tego jeszcze dochodzi fakt, że niektóre gry są tańsze na PS3 niż na PC. Trzeba tylko dobrze poszukać po sklepach i allegro. I to są gry nowe, zapakowane w folię.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2011, 15:24 
Specjalista
Specjalista

Dołączył(a): 08 lip 2010, 00:49
Posty: 776
Lokalizacja: Rzeszów
No a Ci dalej swoje...jak się nie da za 1500 złotych złożyć komputera do gier? ;) A już DN:F jako pro elo haj nie stawiajmy - to kicz graficzny ;)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Komputer do 1500 złotych
PostNapisane: 10 lip 2011, 15:58 
Specjalista
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2010, 19:21
Posty: 971
Lokalizacja: Obecnie Bydgoszcz
Ależ da się, zależy o jakich grach my tu mówimy. Bo są bebechy w niskich cenach, co pociągną Crysisa na rozsądnych detalach. Dlaczego ciągle przyrównuje do Crysisa? A bo ostatnio nie pojawiło sie właściwie nic, co grafiką przebiłoby Crysis. A to wszystko za sprawą sztucznych ograniczeń konsol. Tak na marginesie. Natomiast jeśli chodzi o najnowsze gry - to kasy trochę brakuje. Mafia 2, Gta 4, Battlefield 3, Crysis 2 - by gry płynnie działały, ze 2 tyś wypadałoby mieć.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2011, 16:52 
Specjalista
Specjalista

Dołączył(a): 08 lip 2010, 00:49
Posty: 776
Lokalizacja: Rzeszów
Trafne spostrzeżenie Serafin - nie wiemy w jakie tytuły chce autor zagrać oraz czy planuje dołożyć środki finansowe na rozwój sprzętu. Wtedy można kupić tańszą, lecz wciąż wydajną grafikę i rozwojową płytę. A jak robimy budżetowy sprzęt do gier to śmiało możemy się oprzeć na platformie od AMD. Phenomy dużo nie kosztują ;)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ]  Moderator: Cactooz


Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości



Szukaj:


Podobne tematy na forum:


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net