Jaki monitor 24 do gier wybrac pod dwa radki 4870
    Zaloguj FAQ  •  Szukaj    

Obecny czas: 10 Lut 2012, 01:07

Pomysł na Biznes to tylko krok do Twojego sukcesu. Sprawdź jak łatwo zostać milionerem.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

PostWysłany: 01 Lis 2009, 14:27 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 01 Lis 2009, 14:16
Bardzo was prosze o pomoc w wyborze dobrego monitora glownie do gier wlasnie chce zmienic myslalem o 24 obecnie samsung 19 syncmaster 960bg z ktorego jestem zadowolony ale czas na cos wiekszego no i jeszcze pytanie czy 24 to nie jest za duzo czy nie bedzie na przyklad obraz w grach rosciagniety? ja sie za bardzo nie znam ale mam raczej duze wymagania.Myslalem zeby tak do 1800 ale jezeli zna ktos dobry monitor do ktorego wrto dolozyc 2-3 moze 4 stowki to tez ok.Moj komputer to Asus rampage formula x48 E850 intel core 2duo @3.16ghz 4gb ozc reaper 1066 ram i dwie karty ati radeon saphire 4870 po 1024 gddr ram.Bardzo prosze o pomoc napewnu wielu sie przyda przy kupnie monitora kto duzo gra jak ja.Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 14:53 
Informatyk
Informatyk
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Lis 2007, 17:21
Miejscowość: Stalowa Wola
Taki proc na takie karty ? :D
Jeśli chcesz poczuć moc tych kart to zacznij od zmiany proca.. bo on ledwo wykorzystuje 4870.. a co dopiero 2 takie karcioszki.. :-D
Osobiście wolał bym wymienić proc (być może będziesz musiał wymienić także płyte gł.) a dopiero za jakiś czas wymienić monitor ;)

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 17:09 
Nowy na forum
Nowy na forum

na 775 to bardziej wydajnej plyty nie ma co do procesora to bardzo sie mylisz bo jest bardzo wydajny i nie widzialem jeszcze gry ktora by sie przyciela albo byly jakie kolwiek problemy wiec chyba troszke błądzisz bardzo prosze o porade kupna monitora ja z kompa jestem bardzo zadowolony i nie mam zamiaru niczego zmieniac i gonic bez sensu za nowosciami.

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 19:42 
Informatyk
Informatyk
Awatar użytkownika

Człowieku gry Ci się nie mogą ciąć to normalne ;)) Ale ja mówię że ten procek "zabija" moc tego radka ;) jak go nie wymienisz to nigdy nie poczujesz na co go stać (chodzi o Radka) tak więc powodzenia :-bd

Ostatnio edytowany przez lukasabat 01 Lis 2009, 19:45, edytowano w sumie 2 razy

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 19:43 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Gru 2007, 13:54
Miejscowość: Krak
Pochwały: 26
looknij proszę na te modele:
Gateway FPD 2485 bardzo dobry monitor w tej cenie niczego lepszego nie znajdziesz
do 2k wart uwagi jest jeszcze Dell U2410, osobiście używam lcd 24" już od 2 lat...czy jest za duży??-być może na początku, ale szybko zapomnisz o tym na rzecz komfortu :D

Windows7Firefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 20:36 
Nowy na forum
Nowy na forum

Haker super konkretnie i na temat dzieki bardzo za twoja porade ,to nie chodzi ze za duzy tylko myslalem ze moga byc jakies anomalie w wyswietlaniu typu porozciagany obraz i takie tam.A tam kolega drugi moze by jakos opisal jak on odczuwa moc kart graficznych i procesora mrowienie w stopach czy moze zaczerwienienie naskorka no bo jak nie w grach to ja nie wiem i co on z ta moca robi jak ma lepszy procek z kartami do czego uzywa skoro gry smigaja bez zastrzezen to poco jeszcze jakas moc dodatkowa i do czego mozna zasilic lampke czy ladowac akumulator :)) pozdrawiam.I jeszcze raz dziekuje HAKER

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 20:41 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38
Miejscowość: Bąbowa
Pochwały: 57
Większy monitor = większa rozdzielczość a więc jak w grze ustawisz większą to nic nie będzie rozciągnięte, ale FPSów już będzie nieco mniej niż na starym monitorze, jednak na twoim sprzęcie pewnie tego nie odczujesz ;)

Profil E-mail  
    UbuntuFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 20:44 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Gru 2007, 13:54
Miejscowość: Krak
Pochwały: 26
w sumie e8500 warto by nieco podkręcić żeby 4870x2 mogło w pełni rozwinąć skrzydła- z tego co wiem wartość 3,5ghz można osiągnąć bez zmiany napięcia, notabene zegar 3ghz może nieco spowalniać karty

Windows7Firefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 21:08 
Nowy na forum
Nowy na forum

Wszystko rozumiem dzieki bardzo panowie ja sie tak na podkrecaniu za wiele nie znam moja plyta robi funkcje cpu up czyli go podkreca do jakiej wartosci nie wiem ale to jest chyba na procka o oczko wiecej bede musial poczytac dokladniej jak go tam na 3.5ghz podciagnac bezpiecznie.Co do monitorow to tu gdzie mieszkam to gateway to kicha nigdzie nie ma.Za to jest ten dellik myslicie ze bedzie spoko a i w opisie wyczytalem ze czas reakcji to 6ms kiedys ktos tam mi mowil ze do gier to musi byc nie wiecej niz 2ms bo bedą smugi a ze ja sie nie znam to tak myslalem ze ma byc.To co 6ms to jest ok? a i jeszcze ten display port bo cos czytalem ze tym gniazdem podlaczony komp to ladniejszy obraz i znowu pytanie jak to jest z tym portem i jak to podlaczyc czy to trzeba miec kabelek spacjalny czy na moich kartach sie nie da??

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 21:21 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Lip 2007, 15:20
Pochwały: 36
Jeśli masz taką kwotę ,to
wojtek se napisał(a):
Gateway FPD 2485

a tu masz mały test z jego udziałem http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2935

Profil E-mail  
    Windows7Firefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 21:24 
Informatyk
Informatyk
Awatar użytkownika

Człowiek chce pomóc ;) Widać że jesteś takim nadętym polaczkiem który jara się że ma taką kartę a co z tego skoro nie wyciągnie z niej 100% ;] może dostane ostrzeżenie ale to on pierwszy zaczął mnie obrażać a żebyś wiedział że proca mam od Ciebie wydajniejszego ;))
Cytuj:
kolega drugi moze by jakos opisal jak on odczuwa moc kart graficznych i procesora mrowienie w stopach czy moze zaczerwienienie naskorka

Za to ty jak myślisz o swojej karcie to pewnie w majtkach coś buszuje =))
Wojtek ma rację 3.5 i czerpiesz radość z 4870x2 ;]
Kolejne pytanie to pewnie jak wejść do Biosu ;) odpowiem pogóógluj ;]

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 21:43 
Nowy na forum
Nowy na forum

Kolego komputerowiec nie jestem nadetym polaczkiem jak mnie nazwales dla twojego zadowolenia juz jest 3.5 ghz po za tym nie jestem az takim laikiem jezeli chodzi o komputery nie znam sie na monitorach i to wszystko nie musze wchodzic do biosu zeby zmienic zegar na procku ale dla twojego zainteresowania do biosu tez wiem jak wejsc :lol: poza tym jak bys chsial pomodz to bys napisal cos o monitorze do o tym jest mowa a nie o moim komputerze poza tym nie szczyce sie swoimi kartami bo kosztuja grosze i nie wiem czym sie tu szczycic napisalem jakiego mam kompa bo ludzie pytaja zawsze jak sie pytam o monitor a buraka z siebie robisz ty bo ja prosze o pomoc w wyboze monitora a ty objezdzasz mnie za to ze mam taki a nie inny komputer bo myslisz ze ja pojecia nie mam a po prostu przesadzasz rozumiem ze w temacie monitorow nie masz nic do powiedzenia bo sie po prostu nie znasz jak i ja ale prubijesz zalepic swoj kompleks i piszesz ze mam zjeb.. nego kompa bo procek nie daje rady i kompletnie hamuje karty a on je troszke spowalnie nie na tyle zebym to odczuwal no dobra juz zmienilem na 3.5ghz i juz jest ok .Wporzedku napisal bys cos o jakims monitorze zebym mogl ci podziekowac grzecznie i wtedy bys byl gosc bo bys sie do czegos przydal a tak to wciskasz swoje dyrdymaly i to nie na temat

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 21:46 
Nowy na forum
Nowy na forum

No tragedia z tym Gateway nie ma go w zadnych sklepach ani na ebay gdzie ja go znajde tragedia poza tym sie naczytale ze czesto sie trafiaja z jakimis wadami ten model tez??

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 21:56 
Informatyk
Informatyk
Awatar użytkownika

Tak w ogóle ładnie spamujesz ;)
Nie pisałem o monitorze bo wymienił bym proc na twoim miejscy skoro jednak potrafisz kręcić nie ma problemu..
jakie kompleksy :D człowieku wole mieć to co mam : D widzisz już się spinasz ze masz super karcioche oo tak kisiel w majtach :D
Gdzie Ci napisałem że masz słabego kompa ;/ matko weź idź do podstawówki niech Cie ktoś nauczy czytać ze zrozumieniem..
A jednak coś tam się znam na monitorach ;) tylko pierwsze chciałem uprzedzić że procek nie wykorzysta kart :-bd
Też nie będę nazywał Cię po nicku kolego nowy na forum mam nadzieje że blisko Ciebie jest jakiś psycholog weź leki na uspokojenie a jak coś to 999..;) dobrej nocy nowy na forum

Profil E-mail  
    WindowsXPFirefox

PostWysłany: 01 Lis 2009, 22:14 
HAKER
HAKER
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Lip 2007, 15:20
Pochwały: 36
Ralfff napisał(a):
No tragedia z tym Gateway nie ma go w zadnych sklepach ani na ebay gdzie

http://www.funtech.pl/product-pol-4-Mon ... 2485W.html

I panowie bez kłótni - trzymajcie się tematu .

Profil E-mail  
    Windows7Firefox
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Ciekawe tematy: Sklep z art.gospodarstwa oraz biznes plan - Shisha Pub, Shisha Club

Suknie Ślubne na tę wyjątkową chwilę. Zapraszamy!

phpBB skin developed by: John Olson Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group