|
|
Linki Sponsorowane
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Camello
|
Wysłany: 17 Lip 2010, 19:42 |
|
 |
| Nowy na forum |
 |
Dołączenie: 17 Lip 2010, 16:58 Posty: 8
|
Crowman napisał(a): Kup sobie router... Z takimi radami to powinieneś zostać zlinczowany
|
|
|
|
 |
|
server
|
Wysłany: 17 Lip 2010, 20:50 |
|
Dołączenie: 02 Cze 2010, 22:56 Posty: 132 Miejscowość: Microsoft
|
Cytuj: Z takimi radami to powinieneś zostać zlinczowany A to niby dlaczego? Najprostsze rozwiązanie i najwygodniejsze. Mając router, net jest cały czas dostępny, a udostępniając neta przez jednego laptopa, cały czas musi on był włączony...
|
|
|
|
 |
|
Camello
|
Wysłany: 17 Lip 2010, 22:21 |
|
 |
| Nowy na forum |
 |
|
server napisał(a): Cytuj: Z takimi radami to powinieneś zostać zlinczowany A to niby dlaczego? Najprostsze rozwiązanie i najwygodniejsze. Mając router, net jest cały czas dostępny, a udostępniając neta przez jednego laptopa, cały czas musi on był włączony... I właśnie o to chodzi, gdybym chciał iść na łatwiznę to bym sobie kupił ruter lub switch'a , a ja potrzebuje połączenia takiego jak to opisałem. Zamiast nabijać posty to byście coś wreście na temat napisali , no chyba że te forum nie posiada takiej wiedzy oprócz tego ,że ''kup sobie coś nowego to będzie działać''
|
|
|
|
 |
|
Camello
|
Wysłany: 17 Lip 2010, 23:42 |
|
 |
| Nowy na forum |
 |
|
|
Poziom forum na prawdę zaskakujący , nie dziwię się że macie taki zastój, nie długo pewnie przestaniecie istnieć
|
|
|
|
 |
|
Crowman
|
Wysłany: 18 Lip 2010, 06:42 |
|
 |
| Admin |
 |
Dołączenie: 11 Paź 2006, 20:54 Posty: 6041 Miejscowość: z repozytoriumPochwały: 20
|
|
Ta? ja mam prawie 5tys postów chłopcze, na forum jestem modem od 2006 roku, wielu już tutaj czarnoksiężników mieliśmy przepowiadających rychły koniec forum. Jakoś nadal działamy, jesteśmy wysoko w wyszukiwarkach, a wszyscy czarnoksiężnicy sobie poszli. I dobrze. Nie potrzeba nam takich ludzi, który tylko jojczyć potrafią.
|
|
|
|
 |
|
server
|
Wysłany: 18 Lip 2010, 09:17 |
|
Dołączenie: 02 Cze 2010, 22:56 Posty: 132 Miejscowość: Microsoft
|
|
|
|
 |
|
TwoScars
|
Wysłany: 18 Lip 2010, 09:34 |
|
 |
| Specjalista |
 |
Dołączenie: 08 Lip 2010, 00:49 Posty: 776 Miejscowość: RzeszówPochwały: 22
|
|
Jeżeli można wiedzieć to po co Ci udostępnianie internetu przez drugi komputer?
|
|
|
|
 |
|
dav4
|
Wysłany: 18 Lip 2010, 09:49 |
|
Dołączenie: 28 Sty 2007, 15:38 Posty: 3527 Miejscowość: BąbowaPochwały: 57
|
|
Camello napisał(a): Witam, bardzo proszę o pomoc w skonfigurowaniu i czy w ogóle jest coś takiego możliwe , żeby połączyć drugi komputer z netem dzięki innemu komputerowi. A mianowicie opiszę jak ja to widzę: Jest laptop podłączony do internetu dzięki kablowi czyli ''LAN'' i jest drugi komputer który także by chciał się połączyć z internetem , lecz żeby była taka możliwość trzeba wyjmować kabel z tego pierwszego komputera do tego drugiego.Są to dwa laptopy wyposażone w karty sieciowe ''Eterhnet'' jak i w karty sieciowe bezprzewodowe i moje pytanie jest takie czy da rade jakoś skonfigurować to żeby ten jeden komputer był połączony z internetem przez kabel , a ten drugi łączył by się bezprzewodowo z internetem dzięki temu komputerowi który jest połączony przez kabel? Bardzo Was , ale na prawdę bardzo proszę o rade czy jest coś takiego możliwe , a jeżeli jest to proszę o wskazówki jak to skonfigurować , bo co do sieci to nie jestem aż tak bardzo zagłębiony w te tajniki. Oby dwa komputery posiadają system Windows XP Oczywiście można to zrobić tak ty to opisałeś, można kupić router lub switch(jeżeli możesz sobie przypisać więcej IP). Najlepszym rozwiązaniem tak jak pisali już koledzy był by router z portem WAN(bez modemu), do WANa wpinasz neta a do innych portów kompy i hula jednak jeżeli chcesz bez routera to nie ma problemu. Masz tutaj kilka poradników: http://internetmaker.pl/artykul/422,1,u ... windows_xphttp://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194
|
|
|
|
 |
|
Camello
|
Wysłany: 18 Lip 2010, 13:09 |
|
 |
| Nowy na forum |
 |
|
Crowman napisał(a): Ta? ja mam prawie 5tys postów chłopcze, na forum jestem modem od 2006 roku, wielu już tutaj czarnoksiężników mieliśmy przepowiadających rychły koniec forum. Jakoś nadal działamy, jesteśmy wysoko w wyszukiwarkach, a wszyscy czarnoksiężnicy sobie poszli. I dobrze. Nie potrzeba nam takich ludzi, który tylko jojczyć potrafią. I czym się tu chwalić , a jak widać to taką ilość postów masz z nabijania bezsensownymi komentarzami bo nic na temat nie napisałeś. Dziękuje wszystkim innym za pomoc i przepraszam za fochy dzisiaj wieczorem wezmę się za to . Co do rutera to nie mogę go kupić bo to udostępnienie jest potrzebne tylko na jakiś krótki czas , a po za tym to gdzie będzie te udostępnienie to jest to za naszymi granicami państwa i w obcym mieszkaniu.
Ostatnio edytowany przez Camello, 18 Lip 2010, 13:11, edytowano w sumie 1 raz
|
|
|
|
 |
|
Samuel19
|
Wysłany: 19 Lip 2010, 12:54 |
|
 |
| Nowy na forum |
 |
Dołączenie: 19 Lip 2010, 12:35 Posty: 5
|
|
Według mnie rozwiązaniem będzie włączenie usługi ICS i włączenie udostępniania połączenia internetowego w Moje miejsca sieciowe.
|
|
|
|
 |
|
|