Teraz jest 26 lis 2014, 03:40


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Heur.W32 jak to dziadostwo wywalić
PostNapisane: 27 lut 2012, 22:59 
Lamer
Lamer

Dołączył(a): 27 lut 2012, 22:40
Posty: 3
Proszę o pomoc w usunięciu tego wirusa HEUR.W32
Chciałbym wrzucić loga z hijackthis oraz z combofix'a lecz nie mogę podać żadnego linka ponieważ jestem nowym użytkownikiem. Mogę podesłać na skrzynkę.

ale spoko dodałem załączniki, więc macie dostęp do logów.

Pozdrawiam,
TWR


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Heur.W32 jak to dziadostwo wywalić
PostNapisane: 28 lut 2012, 11:32 
Specjalista
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2010, 19:21
Posty: 971
Lokalizacja: Obecnie Bydgoszcz
Przeskanuj dowolnym skanerem online.
Jakim antyvirusem było skanowane i skąd wiesz, że masz virusa? ;)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Heur.W32 jak to dziadostwo wywalić
PostNapisane: 28 lut 2012, 19:29 
Lamer
Lamer

Dołączył(a): 27 lut 2012, 22:40
Posty: 3
Skanowałem mks online.
W przeglądarce google chrome pojawiła mi się taka reklama (jak w załączniku) i wyskakuje na każdej stronie. Nigdzie nie można tego dziadostwa odinstalować.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Heur.W32 jak to dziadostwo wywalić
PostNapisane: 29 lut 2012, 07:53 
Specjalista
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lip 2010, 19:21
Posty: 971
Lokalizacja: Obecnie Bydgoszcz
Spokojnie. To jest fałszywy alarm, jeśli wynik pochodzi ze skanera MKS. Zresztą znany już od dawna, poczytaj w google.pl :P

http://forum.pcformat.pl/Wirus-Heur-W32--340475-t

A reklamy z Google Chrome spróbuj wyłączyć z ten sposób:
http://www.trochetechniki.pl/Jak-wylacz ... ,1652.html


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Heur.W32 jak to dziadostwo wywalić
PostNapisane: 29 lut 2012, 19:35 
Lamer
Lamer

Dołączył(a): 27 lut 2012, 22:40
Posty: 3
Dzięki Serofin, wszystko już działa jak należy :)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ]  Moderator: Cactooz


Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości



Szukaj:


Podobne tematy na forum:


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net