1. Poćwicz nad błędami 2. 2 konta i numery można mieć mając internet od jednego dostawcy, jednak nie wiem czy będzie możliwe uruchomienie dwóch aplikacji Skype jednocześnie.
worker
Wysłany: 06 Paź 2009, 14:49
Lamer
Dołączenie: 06 Paź 2009, 14:11 Posty: 4
OK, dzieki za odpowiedz. z uruchomieniem 2 aplikacji nie bedzie problemu, bo mam 2 komputery, nie wiedzialam tylko, czy moge miec jednego dostawce internetowego i jednoczesnie 2 rozne numery skype. a masz juz moze ta opcje przetestowana? bo pytalam kilku informatykow, i zaden z nich jeszcze takiego zadanai sie nie pojal i zdanai sa podzielone, jedni mowia, ze jest to niemozliwe, inni mowia ze owszem, ale zaden z nich nie przetestowal tego.
Typowe radiówki to sieć na DSLu od TP - jedno lub kilka publicznych IPeków i w sieci uruchomionych mnóstwo programów na tych samych portach(skype, gg, web, mail), więc tu będzie dokładnie ta sama sytuacja jednak ważne jest aby łącze było dość szybkie - szczególnie prędkość wysyłania na którą się nie zwraca uwagi. 1Mb/256Kb to takie minimum. Jeżeli posiadasz router można było by pobawić się z QOS lub dzieleniem łącza na 2 równe pasma na oba komputery ale nie każdy router ma tę funkcję.
worker
Wysłany: 07 Paź 2009, 10:46
Lamer
Dołączenie: 06 Paź 2009, 14:11 Posty: 4
dzieki za odpowiedz, jednak nie jestem pewna, czy dobrze zrozumialam. generalnie chodzi o to ze : na laczu dsl mamy router, ktory dzieli sygnal do dwoch kompow. Na kazdym z tych kompow jest zainstalwoanuy skype i kazdy ma swojego roznego od siebie uzytkownia oraz na na kazdym skypie jest oddzielny nr telefoniczny tzw. skype in. Pytanie czy w takiej konfiguracji bedzie mozna z obydwu skypow jednoczesnie prowadzic rozmowy telefoniczne?
Pytanie czy w takiej konfiguracji bedzie mozna z obydwu skypow jednoczesnie prowadzic rozmowy telefoniczne?
Jak najbardziej tak. Skype to zwykły program używający dostępu do sieci jak GG, Tlen, czy zwykłe przeglądarki. Jedyna przeszkodą może być prędkość Twojego połączenia z siecią. Jęsli nie wiesz jaką masz prędkość wejdź na http://speedtest.net/ i podaj tu wyniki.